Urbanisme

Palafrugell vol començar a ampliar la ronda a final d’any

L’executiu local planeja abordar el primer tram del desdoblament de l’avinguda Espanya passat l’estiu, entre la plaça Pallach i l’esplanada de la fira

La resta del traçat dependrà que els romanents continuïn disponibles

El gran coll d’ampolla per al trànsit rodat a Palafrugell, el tram de calçada única de la ronda perimetral de l’avinguda Espanya, es començarà a desdoblar a la tardor. És el propòsit que ha avançat el regidor d’Obres, Lluís Ros, mentre acaben de perfilar el pressupost. I l’alcalde, Josep Piferrer, confirma que un cop tenen clar que aquest any podran habilitar part del romanent, en el ple de dimarts ja van aprovar una primera modificació de crèdit per abordar el tram comprès entre la plaça Josep Pallach –a la intersecció de l’autovia cap a Calella i Llafranc– i el recinte firal i l’institut Baix Empordà.

És la secció en què la calçada ja és més ampla, tot i que Ros explica que el projecte amaga més complexitats, ja que preveuen reforçar les canalitzacions subterrànies d’aigües pluvials per resoldre les inundacions als entorns del pavelló de patinatge, relativament freqüents en episodis torrencials. Piferrer avança que l’obra tindrà un pressupost lleugerament inferior als 2 milions d’euros, i l’edil d’Obres garanteix que no caldrà tallar el vial a la circulació, ja que hi ha prou amplada per mantenir-hi sempre dos carrils. Alhora, preveuen millorar i enjardinar l’esplanada del recinte firal.

6 milions en conjunt

Pel que fa a les altres dues fases, fins al carrer Daró i el giratori de la plaça Floreal, el govern local disposa d’un projecte que situa el cost global de l’obra en uns 6 milions d’euros. Per als 4 restants, Piferrer condiciona poder tirar endavant les obres a la continuïtat dels romanents municipals desbloquejats, i comptant que de moment en reservaran una part en espera de veure l’evolució de la pandèmia i el reforç d’ajuts i partides socials. Per a aquesta part del traçat, caldrà expropiar, però l’alcalde diu que són terrenys no urbanitzables i les activitats a la banda de llevant del vial ja contemplen el desdoblament.

LA XIFRA

6
milions
d’euros és el pressupost de desdoblar l’avinguda Espanya de Palafrugell, l’obra més costosa del mandat.

Rescissió per resoldre el vell Museu del Suro

Ros també va anunciar a Ràdio Palafrugell, que han acordat amb Comsa la rescissió del contracte de reforma de l’antic Museu del Suro, a l’edifici d’Arts i Oficis. Les obres, iniciades el 2018, van estar gairebé aturades molts mesos i el 2020 tampoc han prosperat, de manera que han optat per liquidar la feina feta i convocar un nou concurs per rematar acabats (fusteria, instal·lacions i pintura) i ampliar els usos de l’immoble, a banda de l’Aula de Teatre, en dependències municipals. La intenció és que s’adjudiquin abans d’estiu i quedin enllestides enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia