Urbanisme

La nova secció del passeig marítim de Platja d’Aro genera divisió d’opinions

Hi ha veus a favor del pas de bicicletes o patinadors, però també qui el troba massa gris, sense escultures i alerta dels vehicles

El govern local hi vol posar ordre

El tram refet del passeig marítim de Platja d’Aro no acaba de convèncer, per bé que el govern local insisteix que és provisional i ja han començat a preparar l’avantprojecte per reurbanitzar els dos quilòmetres de vial, en diverses fases i a un mínim de cinc anys de vista. Els darrers dies ha aflorat un debat entre veïns que troben a faltar les escultures, bancs i fonts d’obra suprimits –a banda d’alguns pins–, o qüestionen la imatge de grisor del formigó lliscat. D’altres valoren que el formigó facilita transitar-hi en bicicleta o patins, però els crítics també alerten que la convivència entre passejants i vehicles rodats pot generar riscos.

L’alcalde, Maurici Jiménez, explica que les escultures retirades estan desades i es preveu recuperar-les dins del futur disseny. Respecte a l’enderroc de bancs i altres elements, defensa que “l’espai de pas ara és més just i les fonts probablement no es restituiran”, pel cost de manteniment, neteja i funcionament que impliquen.

Controls possibles

Pel que fa a la preocupació per l’increment de bicicletes i patinets, l’alcalde avançava que “l’ordenança de circulació prohibeix explícitament la mobilitat rodada pel passeig marítim”, i creu que pot ser una eina per establir restriccions, “sobretot a partir d’una determinada velocitat”, i establir controls sobre el compliment en els períodes de més conflictivitat, com ara caps de setmana o durant els mesos d’estiu.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Montse Rovira, contraposava, a més, que els operadors de bars i restaurants de l’eix “veuen bé un passeig més diàfan i transitat”.

LA XIFRA

7
metres
han reduït la secció en alguns trams del passeig marítim de Platja d’Aro, un terç, de 20 a 13 metres d’ample.

LA DATA

09.2021
Fins a la tardor
el govern local no es planteja emprendre les obres del mur i el gros de rases de serveis al passeig.

El banc continu i les rases de serveis s’ajornen

L’aspiració inicial del govern, en veure que el tram d’escullera s’havia acabat abans de Nadal, era mirar que el mur amb un banc continu i les rases es poguessin enllestir abans de l’estiu. Però els tràmits no s’han accelerat i ara, amb l’obra a punt d’adjudicar-se, Rovira veu difícil que l’àmbit estigui enllestit abans de l’estiu i no vol perjudicar l’activitat per Setmana Santa i la primavera. “Preferim esperar, si cal, a la tardor, perquè hi ha ganes de treballar”, admet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia