Medi ambient

Unanimitat a Sant Feliu pel foment del turisme esportiu com a eina de reactivació

Tots els grups s’adhereixen a una proposta de JxCat per crear un centre de ‘trail-running’

L’oferta aglutinarà també ciclisme, senderisme i activitats aquàtiques

Sant Feliu de Guíxols vol fomentar l’oferta de turisme esportiu i actiu, a través d’un nou web i amb un punt físic d’informació al gimnàs municipal de la Corxera, que posaran en marxa en els pròxims mesos. La regidora de Turisme, Núria Cucharero, ho ha anunciat arran de l’aprovació d’una proposta presentada per JxCat al ple per a la creació d’un centre esportiu de trail running per a la promoció de l’esport i la dinamització econòmica de la ciutat, que va rebre l’adhesió del govern (TSF i el PSC) i els grups d’ERC, Guíxols des del Carrer i Mes.

En la moció, la regidora de JxCat Nines Rivas argumentava que el running és la disciplina esportiva que més creix, en paral·lel al senderisme o la bicicleta tot terreny (BTT), amb un moviment de 750.000 turistes a Catalunya el 2018, dos terços dels quals de proximitat. Cucharero va coincidir en l’aposta i va avançar que ja tenen “un web a punt”, i que aglutinarà la resta de propostes –també submarinisme o natació en aigües obertes–, tot pensant en un escenari postpandèmic amb menor presència de turisme estranger però, de retruc, més oportunitats d’atraure públic de proximitat.

Ubicacions possibles

D’entrada, Cucharero aposta per centralitzar el punt d’acollida a la Corxera, un equipament amb vestidors i dutxes i que volen posar al servei de les entitats. “És a les portes del massís de l’Ardenya”, justificava, en paral·lel a la proposta de JxCat, que esgrimia l’opció de començar a remodelar Cal Pintxo, a tocar de la urbanització de Sant Amanç. La regidora de Turisme no descarta aquest espai, però creu que necessita una gran reforma i l’avenç del sector que l’envolta.

Pel que fa al marcatge de rutes, el consistori aposta per integrar la feina d’itineraris assenyalats a la plataforma Wikiloc, facilitant recursos als usuaris que prefereixin el recurs de mapes en paperA la comarca, també Palafrugell es mou en aquesta línia i ha editat una guia sobre el patrimoni geològic del litoral de Tamariu, entre la cala Pedrosa i la cova d’en Gispert, ja dins del terme de Begur. És una zona idònia per recórrer en caiac, combinat amb capbussades per gaudir del fons marí.

LA XIFRA

408,5
milions
d’euros va generar la despesa dels turistes esportius a Catalunya el 2018, on Sant Feliu vol fer-se forat.

Cal Pintxo, un nou recurs sorgit del POUM

La cessió de Cal Pintxo, una vella casa a tocar de la ronda de Ponent, és una de les últimes novetats de la gestió del planejament local, aprovada inicialment pel ple al novembre. El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, destacava que és una finca patrimonial pendent de nou ús, com a contrapartida a les 17 noves parcel·les a Sant Amanç –dues de les quals seran per al consistori–. L’acord també preveu una nova vorera i 207.000 euros per condicionar camins al parc periurbà, a més de pensar en sòl per a habitatges protegits..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona