Urbanisme

Llum verd per convertir en geriàtric el prostíbul Eclipse

Urbanisme aprova definitivament el projecte, després de cinc anys de tràmits per trobar-li un encaix amb menys sostre edificable

El propietari espera poder afrontar l’obra en un context financer feixuc

La Comissió Territorial d’Urbanisme ha aprovat aquesta setmana de manera definitiva el pla especial per implantar una residència geriàtrica a la parcel·la del prostíbul Eclipse, a Mont-ras. Només supediten la publicació al DOGC del projecte a la presentació d’un text refós que plasmi els últims ajustos i prescripcions. Però, després de cinc anys de tràmits, l’anhelat canvi d’ús de la parcel·la és viable.

L’anterior alcalde, Carles Salgas, s’hi va implicar des del primer moment –a finals del 2015– per fer possible que la proposta presentada per l’amo del bordell, José Moreno, tingués encaix. La parcel·la és sòl no urbanitzable, però l’establiment podia continuar operant amb empara legal, com havia passat des del 2003, i, si la negociació no hagués avançat, l’activitat de prostíbul es podria haver eternitzat. Calia filar prim per retallar metres de sostre edificable –fins ara 2.758,5 m²– en gairebé un terç, fins a una mica menys de 1.800 m². El projecte preveu enderrocar part de les construccions actuals, i aixecar-ne de noves, amb menors altures i la supressió de murs a l’entorn del rierol contigu, per preservar alhora el valor connector ecològic entre els espais d’interès natural (PEIN) de les Gavarres i Cap Roig-Castell.

Incerteses econòmiques

El propietari, José Moreno, explicava ahir que començarà a tramitar les llicències d’obres immediatament, tot i que, respecte als terminis per abordar-les –compta que duraran entre any i mig i dos anys–, es mostrava prudent. Admet que la pandèmia li ha suposat una reducció total dels ingressos al macroprostíbul Paradise, de la Jonquera. Però cercarà finançament bancari per al projecte, que externalitzarà en algun grup especialitzat en règim de lloguer un cop acabi l’obra.

LA XIFRA

96
places
és la capacitat proposada per a la futura residència geriàtrica, repartides en 48 habitacions dobles, segons confirma el promotor.

L’alcaldessa ho celebra i vol que es retiri el rètol

Fa tres anys i mig que el prostíbul no obre les portes, però Moreno es resistia a desmantellar els rètols en espera que el pla especial per al geriàtric rebés el vistiplau d’Urbanisme. Ara, un cop desencallat, el propietari del negoci veu factible retirar-lo de manera imminent, un cop rebi la llicència d’obres. Pel que fa a l’alcaldessa actual, Vanessa Peiró, celebrava que ja disposin dels informes de l’ACA i del llum verd de la Generalitat per aconseguir “un canvi d’ús molt desitjat al poble”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia