Infraestructures i serveis

Demanen que la Comissió Europea digui no a la MAT

L’oposició al ramal de la línia de molt alta tensió (MAT) a la Selva ha arribat a les institucions europees. Eurodiputats catalans de quatre grups han demanat a la Comissió Europea que justifiqui per quines raons tècniques s’ha de fer el ramal de 17 quilòmetres entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes. Els set eurodiputats signants d’una carta reclamen a la comissària europea d’energia, Kadri Simson, la derogació del projecte.

La carta, signada per Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín (JxCat - Lliures per Europa), Jordi Solé i Diana Riba (ERC - Els Vers/ALE), Ernest Urtasun (Catalunya En Comú - Els Vers/ALE) i Javi López (PSC-Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates) lamenta, entre altres coses, que ni la companyia Red Eléctrica ni el govern espanyol no han fet una actualització de l’impacte ambiental, explica Solé. Afirmen que en un context en què la UE aposta per la transició energètica la infraestructura és “innecessària i desproporcionada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia