Administracions

Sant Feliu es queixa que els ajuts pel ‘Glòria’ no resolen gaire res

L’empremta del Glòria, el gener del 2020, i, de retruc, el fort temporal que va tornar a sacsejar la Costa Brava a final d’abril de l’any passat han deixat una factura estimada d’uns 817.000 euros, només a Sant Feliu de Guíxols. El municipi va veure com el primer temporal escapçava la punta del moll de pedra, i el cost de refer-lo ja s’endú tot sol la meitat de la despesa esmentada. I el segon temporal va acabar d’arrasar escales i parts del camí de ronda, amb uns 280.000 euros més. Però ara es troben que les línies de subvencions aprovades per la Generalitat, de 14 milions a repartir per al 50% de danys municipals, i el ministeri, per suplementar el 50% restant, només cobreixen, i en part, refer els lavabos i les escales d’accés a l’espigó del moll de pedra, una obra valorada en uns 87.000 euros però que inclou el pas cap a la concessió del Club del Mar, que ja seria privat.

Els requisits manen que el consistori tingui la titularitat o títols de concessió del domini maritimoterrestre, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Saballs, es queixa que “això no beneficia gairebé ningú”. L’aplicació electrònica per sol·licitar els ajuts bloqueja matisos i Saballs avança que entraran la sol·licitud igualment com una instància ordinària i, si no reben resposta, actuaran amb recursos municipals, “fins que arribi el dia que potser no hi haurà recursos del món local per actuar”. Per l’edil, caldria repensar el mecanisme ”perquè les administracions superiors han de ser-hi quan es produeixen grans catàstrofes naturals com és el cas, no publicar unes bases d’unes subvencions per complir l’expedient”. També argumenta que es tracta de desperfectes “de força major, i reparar-los no és ni un caprici, ni una opció, és una necessitat que afrontem els municipis sols de manera totalment injusta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia