Medi ambient

Menys animals salvatges atesos el 2020

Als centres de fauna hi va haver un 16% menys d’ingressos a causa de la pandèmia

La crisi sanitària i les limitacions de mobilitat que ha provocat són la causa del descens del nombre d’animals atesos als centres de fauna salvatge de la Generalitat durant el 2020. Van ser un total de 18.845 animals, segons es desprèn de les dades de la darrera memòria de centres de fauna. Aquesta xifra representa un descens del 16% respecte del 2019.

La majoria dels animals que es van atendre, un 79%, van ser ocells, seguits a distància pels rèptils (11%) i els mamífers (9%). La major part dels ingressos va estar motivada per caigudes de niu (8.739), així com traumatismes per col·lisions (2.526), traumatismes d’origen desconegut (1.833) i captures il·legals (1.216), entre d’altres.

El Departament de Territori i Sostenibilitat disposa de set centres de fauna repartits pel territori, quatre dels quals tenen activitats regulars de recuperació, a més de dur a terme programes de cria en captivitat. Pel que fa a aquesta darrera activitat, s’han obtingut prop de 300 exemplars de cranc de riu autòcton, 171 cries de tortuga d’estany, 357 de tortuga mediterrània, 9 de visons europeus i 177 polls d’ocells protegits i amenaçats, i han mantingut un estoc de gairebé 15.000 peixos com a reservori per a la cria, entre els quals 6.051 exemplars de samaruc i 463 de llopet de riu. També s’han obtingut 626 larves de tritó del Montseny i se n’han alliberat 235.

Augmenten els rapinyaires ferits per arma

El nombre d’aus rapinyaires ferides per arma de foc ateses als centres de fauna va créixer significativament durant l’any passat. En total se’n van comptabilitzar 41, que són un 37% més que el 2019, segons dades de la secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat. La majoria van arribar a través dels Agents Rurals i les tasques pericials i forenses als centres han permès determinar les causes d’ingrés o mort d’aquestes espècies protegides. Els centres de fauna de la Generalitat van elaborar durant l’any passat 1.019 informes forenses, un 30% més que l’any anterior. Sobretot, per temes vinculats a electrocucions, enverinaments, comisos i trets de bala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona