Medi ambient

Un grup de flamencs fa parada a la desembocadura de la Tordera

Un grup de 47 flamencs, de què 6 anellats, ha fet parada recentment al tram final del riu Tordera. També se n’han observat aigües amunt, a la riera de Santa Coloma.

Segons els experts de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera, en anteriors ocasions, s’havia arribat a veure algun flamenc en solitari o en grups de dos, però mai no s’havia observat una quantitat tan nombrosa. Les mateixes fonts apunten que la visita dels flamencs pot ser l’anunci del que pot passar les properes setmanes. L’associació han informat que, gràcies als exemplars anellats, han pogut determinar que procedeixen de l’Estat francès: cinc de l’estany del Fangassier, a prop de Marsella, i un de les salines d’Aigües Mortes i l’estany del Rei, a prop de Montpeller. La major part tenen menys de 10 anys: dos havien nascut el 2012, un altre, el 2014 i un quart –el més jove–, el 2015. Els altres dos restants eren més grans: un havia nascut el 2006, i el més gran, el 1994.

Cal recordar que la desembocadura de la Tordera és un espai d’interès natural que es vol dotar d’una major protecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia