Urbanisme

L’ombra del Sun Village torna a planar sobre Palau-saverdera

Un altre recurs torna a qüestionar la resolució d’aquest conflicte urbanístic

L’Ajuntament confia que no tirarà endavant i que es pot donar per tancat un litigi que s’arrossega des de fa uns 20 anys

“Fins quan haurem d’estar amb l’ai al cor?”, es pregunta l’alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Cortada. El conflicte urbanístic lligat amb aquest complex d’habitatges s’arrossega des de fa 20 anys i s’havia donat per tancat el 2019, quan els tribunals van validar un acor entre l’Ajuntament i la part demandant que evitava l’enderroc de l’edifici a canvi d’una indemnització de 404.000 euros. Ara, però, en l’últim ple, l’alcaldessa va informar el consistori que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) acabava d’admetre un recurs interposat pels veïns afectats contra el decret del mateix TSJC que el 2020 donava la sentència com a ferma.

Només un ensurt

Amb tot, l’Ajuntament confia que tot quedarà en un ensurt i que el cas no es reobrirà. Cortada explica que les últimes gestions fetes per l’Ajuntament indiquen que des de l’últim ple del març ha transcorregut el termini per formalitzar aquest recurs (que s’hauria hagut de tramitar al Tribunal Suprem, TS). Caducat aquest termini, i sense indicis que el recurs s’hagi tramitat, Cortada conclou: “Ara sí, sembla que està acabat definitivament, tot i que volem ser prudents.”

Contra l’acord que evitava l’enderroc es van presentar dos recursos de veïns que reclamaven responsabilitat patrimonial pels danys morals dels propietaris que van haver de conviure durant anys amb la possibilitat que els habitatges s’enderroquessin. Un d’aquests recursos es va resoldre amb les indemnitzacions pactades (vegeu peça adjunta), i és el que afectava el nombre més important de propietaris. L’altre recurs, d’un grup més reduït de propietaris, va ser desestimat quan el TSJC va donar la sentencia de l’acord per ferma el 2020. Però aquest grup reduït de veïns hi va recórrer en contra i el TSJC ha admès ara el nou recurs.

Finalment, però, tot indica que el cas no anirà més enllà perquè la part recurrent no ha fet el pas per anar al TS.

Uns 100.000 euros cada any fins al 2022

Una llicència d’obres polèmica i una denúncia d’una veïna el 2002 van provocar aquest litigi, que amenaçava amb l’enderroc d’uns 40 habitatges. Per evitar-ho, l’Ajuntament va acordar pagar 3.000 euros per habitatge (que van anar a la comunitat de propietaris) per danys morals i costos judicials. A més, s’indemnitza amb uns 400.000 euros la part demandant, que es paguen a raó de 100.000 cada any des del 2019 fins al 2022. “Si no hi ha res nou, serem lliures d’aquesta càrrega el 2023”, confia l’alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona