Administracions

Rehabilitaran el pont de Verges i l’eixamplaran per a vianants i ciclistes

Les obres, amb un cost de 3,4 milions d’euros, preveuen la rehabilitació integral de l’estructura i el seu eixamplament per temes de seguretat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de millora del pont de la C-252 sobre el riu Ter a Verges per un import de 3,4 milions d’euros. Aquesta actuació consisteix en la rehabilitació integral de l’estructura, així com el seu eixamplament per habilitar espai per al pas de vianants i ciclistes.

Els treballs començaran a finals d’aquesta primavera i tindran un termini d’execució previst de sis mesos. Aquesta obra s’emmarca en les actuacions que el departament està desenvolupant per millorar les carreteres del Baix Ter.

El pont de la C-252 sobre el Ter a Verges data dels anys 40 del segle XX. Té una longitud d’uns 420 metres i està constituït per set trams que constituïen el pas pròpiament dit –tram central– i per deu trams d’acompanyament a cada costat (trams laterals), addicionats posteriorment per tal d’assolir la gran capacitat de desguàs necessària en els períodes d’avinguda.

Pel que fa a la rehabilitació de l’estructura, els treballs inclouran, principalment, la rehabilitació del tauler, el reforç de les fonamentacions, la reposició de recolzaments, l’execució de juntes, la millora de desguassos, la millora del sistema de contenció i la rehabilitació del ferm.

Així mateix, s’eixamplarà la vorera del costat est –aigües avall– per permetre el pas en condicions de seguretat tant de vianants com de ciclistes. Aquesta ampliació de la vorera, fins a assolir 1,5 metres d’amplada, es farà mitjançant una estructura metàl·lica en voladís. Per donar-hi continuïtat, es preveu formar una berma d’1,8 metres d’amplada fins a la Mota i el camí del Mas Badia.

LA DATA

s. XX
Als anys 40
es va construir el pont sobre el riu Ter a Verges. Consta de set trams i fa 420 metres.

LA XIFRA

3,4
milions d’euros
és el cost de les obres de rehabilitació d’aquesta estructura, que inclouen millores en la seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona