Infraestructures i serveis

Figueres aposta pels pisos assistits per a gent gran

Els terrenys de la zona Fages de Climent per construir la segona residència pública ja no estan cedits a Salut Empordà

L’Ajuntament aspira a tenir diversos blocs de pisos abans de final de mandat

El govern de Figueres vol repetir l’operació de compra de pisos pel mètode de tempteig i retracta com el del carrer Perpinyà dos o tres cops més abans de final de mandat, per poder establir més comunitats de pisos assistits per a la gent gran a la ciutat. El regidor de Benestar Social, Jesús Quiroga, argumenta que el model a seguir no és el de construir residències per a gent gran, sinó que Catalunya necessita un model del segle XXI.

“Si tens un problema de dependència o de demència, el que necessites és un espai sociosanitari en condicions perquè et cuidin, no una residència de gent gran que, com s’ha vist, durant la pandèmia no t’ha pogut garantir l’atenció sanitària.” El govern de Figueres actual, doncs, pensa que són els pisos assistits el que cal en aquest moment a la ciutat. “Una residència pensada com un espai d’espera per morir-te no és un model per a una societat en què la gent té una esperança de vida molt alta.” Per això el model escollit s’ha d’adaptar a un model del segle XXI, “on la gent va envellint amb una qualitat de vida important”: “Quan ets gran vols estar a prop dels recursos, l’hospital, l’ambulatori, el mercat, etc., i no sentir-te sol. Per tant, l’aposta és, dintre de les polítiques d’habitatge, també impulsar espais prop del centre de la ciutat que puguin ser pisos assistits.

El regidor Jesús Quiroga va explicar ahir que la reversió de la cessió dels terrenys per construir una segona residència pública a Figueres ja està completa des de fa unes setmanes. L’acord per a la cessió del terreny era de l’any 2018. En el contracte de cessió ja es preveia que el terreny tornaria a l’Ajuntament si finalment no es construïa la residència.

LA DATA

Any 2013
L’anunci.
Figueres va iniciar els tràmits per construir la segona residència aquest any. Es volia tenir feta el 2015.

La residència de Vilafant i la proximitat

Vilafant té molt avançat el projecte de construcció d’una residència per a gent gran, la segona del poble veí de Figueres. Explicava el regidor Quiroga: “Si Vilafant fa una residència de cent places, seria estúpid que féssim nosaltres la competència a Vilafant des de Figueres, fent-ne cent més.” Quiroga va manifestar que donaven tot el suport a la residència de Vilafant, i que es tindrà des de Figueres una visió urbana en tots els sentits possibles. L’objectiu de Figueres és un altre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia