Administracions

El personal del CAT112 no sabrà per quina empresa treballarà fins que no comenci a prestar el servei aquesta mitjanit

Protecció Civil va oferir el contracte a tres companyies, de les quals només una va presentar oferta, després que la prestatària va presentar concurs de creditors

El personal del CAT112 no sabrà per quina empresa treballarà fins que la nova empresa que prestarà el servei a partir de la mitjanit d’aquest dijous comenci a operar. La companyia que fins fa unes setmanes s’encarregava de la gestió del Servei d’Emergències de Catalunya, Grupo Norte, va presentar un concurs de creditors voluntari.

Des d’aleshores Protecció Civil ha engegat un procés per trobar una altra companyia que assumeixi la feina amb un “contracte d’emergència” de deu mesos. Segons han explicat fonts de Protecció Civil a l’ACN, es va oferir a tres empreses que ja tenen relació amb la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, però tan sols una va presentar oferta.

Serà aquesta la que, a partir de la propera mitjanit, atendrà les trucades al 112, però des de l’organisme no n’han volgut fer públic el nom. Tampoc els treballadors en tenen constància, segons han lamentat fonts del comitè d’empresa a l’ACN. Des de Protecció Civil han apuntat que el nou contracte expirarà el 31 de març del 2022 i que aleshores es farà un nou concurs per a un període més llarg. Fins aleshores les condicions del servei i laborals seran les mateixes que hi havia amb Grupo Norte i els treballadors seran subrogats per la nova prestatària. La situació afecta la plantilla formada per unes 220 persones, distribuïdes gairebé a parts iguals entre els centres de Barcelona i Reus.

Amb tot, els treballadors desconeixen qui els pagarà les nòmines de gairebé tot el mes de maig, a més de la part proporcional de la paga extra de juny –quasi cinc dels sis mesos–. A la vegada, denuncien la “precarització” que han patit en els últims anys i estudien fer vaga. Fonts de Protecció Civil han explicat que consideren que aquests salaris els haurà d’afrontar Grupo Norte, ja que el contracte no s’ha resolt fins fa unes hores. No obstant això, serà l’administrador concursal de la companyia qui acabarà tenint l’última paraula, en funció de la capacitat econòmica que tingui l’empresa. Amb tot, des de l’organisme públic s’ha assegurat que “les retribucions estan garantides”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona