Administracions

El TSJC dona la raó a la Bisbal en l’aigua i el clavegueram

Declara nul el contracte d’arrendament que s’havia fet el 1980 i que s’havia anat prorrogant

El Tribunal Superior de Justícia (TSJC) ha donat la raó a l’Ajuntament i declara nul el contracte d’arrendament del servei de l’aigua i clavegueram amb Agbar. El consistori entén que el recorregut no acaba aquí perquè suposa que l’empresa presentarà un recurs a la sentència. Per això, i segons l’alcalde, Enric Marquès, el govern és partidari d’arribar a una entesa amb l’empresa per a la resolució del contracte i poder realitzar les inversions a la xarxa d’abastament d’aigua i de clavegueram que no s’han fet durant els últims anys.

Precedents

L’any 1980 es va acordar l’adjudicació del contracte d’arrendament del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal d’Empordà a Saur –després Sorea, ara Agbar– per un termini de 10 anys prorrogable per períodes de 5 anys a petició d’una de les parts. D’aquesta manera es va anar prorrogant tàcitament el servei fins al 2010.

L’any 2010 l’Ajuntament va acordar una pròrroga de 20 anys pel contracte d’arrendament del servei d’aigua, incorporant-hi la gestió de la xarxa de clavegueram i les obres d’urbanització de dos sectors de la Bisbal.

El 2017, el consistori, previ informe de la comissió juridicoassessora, va determinar la nul·litat del contracte per entendre que no era una pròrroga, ja que incorporava nous serveis i obres que s’haurien d’haver posat a licitació perquè hi poguessin participar altres empreses, per complir els principis de publicitat, transparència i lliure concurrència.L’any 2014 SOREA ja va interposar un primer contenciós al considerar insuficient el preu del servei de subministrament d’aigua. Actualment, aquest litigi continua obert.

Sorea va presentar un contenciós al jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona, i la primera sentència, del juny del 2020, va donar la raó a l’empresa. L’Ajuntament la va recórrer en contra al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i ara aquest ha donat la raó al consistori.Tot i que no es descarta que l’empresa recorri aquesta sentència, l’equip de govern bisbalenc considera que la sentència del TSJC és molt clara i determina que hi ha jurisprudència per la resolució del contenciós en favor de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona