Administracions

Reforcen els fonaments d’edificis a la zona de l’Eixample, a Palamós

S’ha injectat un tipus de resina en els fonaments d’algunes cases del carrer de la Mercè

Queden pendents treballs complexos, com un col·lector d’aigües

Els treballs d’urgència de la reforma de l’Eixample de Palamós han inclòs reforçar la fonamentació d’alguns immobles del carrer de la Mercè, on havien aparegut esquerdes. L’alcalde, Lluís Puig, va explicar en el ple de dimarts passat que “s’ha injectat un tipus de resina especial al subsol per consolidar aquestes cases, afectades per les obres”.

Un cop finalitzats els treballs d’asfaltatge que quedaven pendents dels carrers inclosos dins el projecte de millora integral d’una part de l’àmbit de l’Eixample, es portarà a terme la pintada i la instal·lació de la senyalització viaria, horitzontal i vertical, en tot aquest àmbit, així com la col·locació de l’arbrat a les voreres.

Amb aquests treballs es clouran les obres d’urgència que van començar a mitjan mes de juny, contractades per l’Ajuntament de Palamós a una nova empresa constructora, després de rescindir el contracte amb l’adjudicatària del projecte davant els reiterats incompliments d’aquesta en els terminis d’execució de les diverses fases d’aquests treballs.

FeiNes pendents

Durant aquestes quatre setmanes la nova empresa contractada ha treballat amb l’objectiu d’acabar totes aquelles feines que havien quedat pendents i evitar que es fes malbé el que ja estava executat. Ara només restaven les feines d’asfaltatge, pintada de la senyalització viària i col·locació de l’arbrat, que es preveu enllestir-les d’aquí a uns 15 dies. Tan bon punt s’acabin aquests darrers treballs, s’obriran els carrers al trànsit.

La rescissió i la nova contractació per a l’execució d’aquests treballs d’urgència no han comportat cap modificació en el projecte ni en el seu pressupost i, per tant, no té cap mena de repercussió econòmica addicional per als veïns d’aquest sector.

Aquest nou procés d’obres no inclou els treballs més complexos del projecte, concretament els del carrer de la Mercè, en el qual s’ha fer un nou col·lector d’aigües. La dificultat tècnica de les tasques de canalització d’aquests tubs, en un àmbit de sòl molt sorrenc en què cal empreses i equipaments especialitzats, requereix que es faci una segona adjudicació, prevista durant la tardor vinent.El projecte integral que s’executa a l’Eixample es va iniciar el febrer de 2019 i inclou la urbanització dels carrers amb noves voreres i paviment d’asfalt, i afecta l’espai delimitat pels carrers Indústria, Carmel, Enric Vincke i l’avinguda del President Francesc Macià, incloent-hi també tots els trams de carrers interiors d’aquest perímetre, concretament els perpendiculars a mar, carrers Avió, Mercè i Carmel, i els paral·lels a mar, com són els carrers de Santa Bàrbara, Santa Marta i Sant Antoni.Les obres també inclouen l’abastament d’aigua, reemplaçant la xarxa de sanejament per un sistema de recol·lecció separatiu; la modernització de la senyalització viària horitzontal i vertical, la ubicació d’alguns punts de nou enllumenat públic, així com de mobiliari urbà.

LA FRASE

S’ha injectat un tipus de resina al subsol per consolidar aquestes cases, afectades per les obres
Lluís Puig
alc alde de palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona