Urbanisme

Es valida el nou POUM de Figueres sense cap oposició

Vistiplau inicial al text amb el sí dels edils del govern, un de JxF i els dos de Cs

JxF reclama més valentia i decantar-se fermament per l’opció oest del traçat del tren, i Cs hi dona el seu sí “per responsabilitat”

El nou text del pla d’ordenació urbanístic municipal (POUM) de Figueres va rebre ahir el vistiplau de la majoria del ple de la ciutat, que el va validar amb els vots favorables dels regidors del govern i els dos de Ciutadans. Un dels regidors de Junts x Figueres hi va votar també favorablement per impedir que el nou text no tingués un mínim d’onze vots, atès que la regidora del PSC Sònia Trilla no havia pogut assistir a la sessió per malaltia. En el moment en què ho va fer saber el portaveu Jordi Masquef, no se sabia el sentit del vot de Ciutadans.

El portaveu de JxF, Jordi Masquef, va afirmar que nou text “no és prou atrevit ni prou transgressor”, i va admetre: “Tot i no ser el nostre pla, és molt millor que l’actual.” Masquef va expressar, d’altra banda, la voluntat del seu grup d’arribar a enteses: “Ens posem a la seva disposició perquè el pla tiri endavant i superem antigues fílies i fòbies.” El regidor Arbolí (JxF) va fer una anàlisi més tècnica, durant la qual va insistir en la necessitar de “ser valents i definir-se clarament per l’opció oest –i la intermodalitat– en el traçat del tren”, i també va mostrar-se favorable a revisar “els percentatges d’alguns casos de protecció oficial”.

Per la seva banda, el regidor i portaveu de grup municipal Ciutadans, Héctor Amelló, va argumentar en la seva intervenció el sí del seu grup: “Hem apostat insistentment per un nou text, i per tant ara hi hem de votar a favor”. En la mateixa línia que JxF, Amelló va parlar d’apostar per l’opció intermodal quant al recorregut del tren, i va afirmar que el vot favorable era “per responsabilitat”. “Aquest ha de ser un pla de consens, i per això els demanem generositat per escoltar les nostres opcions.”

LA FRASE

Avui puc dir que em sento molt satisfeta i orgullosa del ple
Agnès Lladó
ALCALDESSA DE FIGUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia