Administracions

Nova àrea d’esbarjo per a gossos al parc de la Devesa

L’Ajuntament de Girona inaugura l’espai, que disposa d’un circuit amb jocs d’agilitat, una font abeurador i un dispensador de bosses per recollir excrements

Era una reivindicació veïnal

L’Ajuntament de Girona va inaugurar ahir a la tarda la nova àrea d’esbarjo per a gossos al parc de la Devesa, situada al passeig del Ter, al sector del Camp de Mart. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor de Sostenibilitat del consistori, Martí Terés, van presentar l’espai, una zona de 2.035,10 metres quadrats preparada per al benestar i la seguretat dels animals i enfocada al seu gaudi. L’equipament era una reivindicació veïnal i un dels compromisos del pla de govern 2019-23. Durant l’acte, un equip d’educadors canins va fer una demostració sobre el funcionament i els beneficis dels jocs que conté l’espai i sobre pautes bàsiques d’obediència dels animals. Concretament, van explicar com utilitzar els diversos elements d’agility, van donar pautes senzilles de socialització per a gossos reactius i es van repartir ampolles de plàstic als assistents amb mascota per facilitat que s’aboqui aigua sobre les miccions.

L’alcaldessa, Marta Madrenas, va destacar que el nou equipament contribuirà a dinamitzar encara més el parc de la Devesa.

“És cert que molt veïns venien sovint a aquesta zona, però ara l’espai s’ha transformat i tindrà moltes més opcions”, va destacar Madrenas.

L’espai d’esbarjo per a gossos de la Devesa està tancat perimetralment i té dos accessos, un per als usuaris i l’altra per als serveis de neteja i desinfecció. L’àrea disposa d’un circuit compost per sis jocs d’agilitat recomanats per a gossos de talla gran, una font abeurador per als animals amb sistema de drenatge i un dispensador de bosses per recollir excrements, diverses papereres i bancs. En una segona fase està previst plantar-hi arbres i instal·lar-hi altres elements per fer-hi ombra. També s’està estudiant l’establiment d’un calendari periòdic d’activitats dirigides.

L’objectiu d’aquest equipament és garantir que els propietaris d’animals puguin treure’ls a passeig en espais adequats, equipats i funcionals. En aquest sentit, segons s’indica en la modificació de l’ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals de Girona, la intenció és que la ciutat disposi d’àrees on els gossos juguin, se socialitzin i interactuïn amb altres gossos i amb les persones. Segons es destaca des del consistori, l’espai també permet ordenar els usos de la Devesa i millorar la convivència i la seguretat de la resta d’usuaris dels parc.

A banda de la nova àrea d’esbarjo per a gossos, el consistori ha adequat també l’espai que ja hi havia per a aquests animals al passeig de la Sardana de la Devesa, de manera que les persones propietàries disposen de dues àrees diferenciades i equipades al parc per dur-hi les mascotes. El cost total dels elements instal·lats a les dues àrees ha estat de 14.352,91 euros. Girona disposa de tres espais més de característiques similars situats al parc del Migdia; Mas Ramada, a Vila-roja, i a la zona de Mas Masó, a Santa Eugènia.

LA FRASE

La Devesa ha de ser un parc urbà molt més viscut i l’àrea d’esbarjo és un dels elements que ho faran factible
Marta Madrenas
ALCALDESSA DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona