Administracions

Llagostera té un nou reglament de participació ciutadana

Hi incorpora instruments i mecanismes per crear diversos consells sectorials i territorials

Substitueix el del 2006 per adaptar-se a la realitat actual del municipi

S’aprova per unanimitat

L’Ajuntament de Llagostera va aprovar per unanimitat, amb els vots a favor de l’equip de govern, d’ERC i la CUP Alternativa, i de l’oposició, Junts per Llagostera i PSC, el nou reglament de participació ciutadana, amb el qual es pretén ordenar i estimular la intervenció dels ciutadans en la presa de decisions públiques. El reglament incorpora també els instruments i mecanismes de participació ciutadana i preveu la creació de diversos consells sectorials i territorials.

El nou reglament de participació ciutadana actualitza, i de fet substitueix, l’actual reglament vigent, que data del 2006 i que ha quedat desfasat i obsolet per la realitat actual del municipi i de la societat en general.

El regidor de Participació Ciutadana, Eduard Díaz, va explicar que amb el nou reglament “es pretén fer un pas més per dinamitzar la participació entre els veïns del municipi amb la voluntat de facilitar el dret dels ciutadans d’intervenir, de forma individual o col·lectiva, en la definició i l’aplicació de les polítiques públiques municipals”.

En aquest sentit, Diaz va explicar també que “el reglament vol ser una guia i eina de treball per vehicular tots els processos de participació ciutadana i sobretot impulsar-ne la posada en pràctica entre tots els sectors de la població”. Per donar-lo a conèixer, un cop s’hagi aprovat definitivament, hi ha previst editar un tríptic informatiu que es farà arribar a tota la població.

Paral·lelament a l’aprovació del reglament, l’Ajuntament engegarà al setembre un procés de participació per triar la imatge gràfica de l’àrea de Participació Ciutadana. Aquest procés es vehicularà amb la plataforma Decidim que ofereix la Diputació de Girona i a la qual l’Ajuntament de Llagostera s’ha adherit recentment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona