Medi ambient

Els Agents Rurals intercepten 482 ocells protegits en una intervenció contra el tràfic i comerç clandestí

La persona del Berguedà que transportava els animals des de Cadis per vendre’ls a la Catalunya Central té antecedents

Els Agents Rurals han interceptat 482 ocells protegits en una intervenció contra el tràfic i comerç clandestí que una persona transportava des de Cadis per comercialitzar-los en mercats clandestins de la Catalunya Central.

Els animals que s’han recuperat són 266 caderneres, 133 passerells, 82 verdums i 1 pinsà que es transportaven amb gàbies al maleter d’un vehicle, en unes condicions dolentes. Dotze passerells i 3 caderneres estaven mortes. La persona a qui se li han intervingut els ocells és natural de la comarca del Berguedà i ja tenia antecedents administratius i penals per practicar la caça furtiva. De fet, havia estat condemnat per un delicte contra la fauna i sobre ell pesa encara una inhabilitació per practicar la caça i la pesca.

Els investigadors van poder detectar que aquesta persona hauria realitzat prèviament com a mínim tres viatges més d’aquesta tipologia. Llogava vehicles o furgonetes amb matrícules i models diferents per tal d’evitar el seguiment i la seva detecció.

El Cos d’Agents Rurals ha obert diligències penals per un delicte contra la fauna protegida i ha traslladat les actuacions a la Secció de Medi Ambient i Urbanisme de la Fiscalia Provincial de Barcelona.

Els ocells intervinguts aquest dimecres han sigut traslladats pels agents a centres on passaran una revisió veterinària i iniciaran la seva recuperació i reintroducció al medi natural. Podrien haver arribat a moure 7.500 euros al mercat clandestí d’aquestes espècies.

En una operació similar, l’agost de 2019 es van intervenir 1.214 ocells protegits provinents d’Andalusia. L’actuació es va produir al peatge de Martorell de l’-AP7 i va permetre identificar a dos dels traficants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona