Administracions

El projecte museogràfic de la casa natal de Dalí ja té redactor

El projecte de la UTE Varis-Transversal s’ha escollit en dues fases, en un concurs en què han participat deu empreses

La tria definitiva s’ha fet a partir d’un jurat i una presentació anònima

El jurat format pel director del Museu de l’Empordà i de la Casa Natal Salvador Dalí, Eduard Bech; per l’arquitecte municipal de Figueres, Joan Falgueras; pel tècnic de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat, Albert Sierra; pel director de l’Ideal, Espai de les Arts Digitals de Barcelona, Jordi Sellas, i pel catedràtic d’arquitectura Xavier Montenys ha escollit el projecte presentat amb el lema Veus, que correspon al projecte de l’UTE Varis-Transversal, per redactar el projecte museogràfic de la casa natal de Salvador Dalí.

L’elecció del projecte guanyador ha tingut dues fases. En la primera s’hi van presentar deu empreses, de les quals es va valorar la solvència, i se’n van triar cinc. En la segona tria es van presentar quatre projectes de manera anònima i el jurat en va escollir un.

Els guanyadors del concurs han estat responsables de projectes com Món Sant Benet o Gaudí night experience. També han estat els autors de la museïtzació del Centre Cultural El Born de Barcelona, juntament amb Varis Arquitectes.

El jurat ha escollit aquest projecte perquè dona resposta “molt satisfactòriament” a la directriu d’explicar la vida, l’obra i el context en què va viure Salvador Dalí. Asseguren que s’ha valorat “molt positivament” la utilització d’elements escenogràfics que permeten que la casa, un cop aplicada la museografia, sigui percebuda com a tal però sense confondre el públic sobre l’originalitat d’aquests elements. A més a més, també s’ha destacat el caràcter “innovador” de la proposta i la “coherència amb el projecte museològic inicial” amb l’ús de recursos actuals i de museografia immersiva.

LA XIFRA

10
empreses.
Aquest és el nombre inicial d’aspirants a la redacció del projecte museogràfic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia