Administracions

Càmeres per a la policia local de Palamós

Són sis aparells unipersonals d’enregistrament per millorar la seguretat

La policia local de Palamós ha incorporat aquesta setmana els anomenats dispositius de gravació personal, càmeres unipersonals d’enregistrament que permeten millorar la seguretat, tant dels agents com de la ciutadania.

Es tracta d’un total de sis càmeres de vídeo amb so, compactes i portàtils, que ha adquirit la regidoria de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Palamós i que portarà a l’uniforme un agent de cada patrulla, per cobrir d’aquesta manera els tres torns de cada jornada.

Situació excepcional

La utilització d’aquests dispositius serà de forma excepcional i només es connectaran en aquells supòsits en què, a conseqüència de l’actuació requerida, es donin circumstàncies de risc per als mateixos policies o terceres persones en la seva integritat corporal o danys en els béns personals o públics. Aquest sistema permet augmentar els nivells de transparència,especialment en els serveis que es realitzen, i dona una important seguretat jurídica a les actuacions policials. Per tant, són imatges que es poden aportar en els processos penals per concretar les actituds, els comportaments i les actuacions efectuades.En el supòsit que l’agent de policia requereixi la utilització de la càmera, aquest té l’obligació d’informar la persona o persones amb qui interactua que l’actuació policial que s’està realitzant està sent gravada. Aquestes càmeres disposen d’un sistema d’enregistrament que permet guardar els 30 segons anteriors a la seva posada en marxa, amb la qual cosa també es pot assegurar l’enregistrament d’una agressió que hagi rebut un agent després d’haver-se produït.Les càmeres de videogravació també es connecten automàticament en el cas de la utilització del dispositiu conductor d’energia (pistola elèctrica), del qual la policia local de Palamós en té una unitat, que és a càrrec dels caps de torn, formats prèviament per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i només es pot utilitzar en contextos molt concrets, com ara en una situació d’agressivitat alta o quan agents o ciutadans estiguin en risc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona