Infraestructures i serveis

El Síndic investiga d’ofici les aglomeracions a les línies R1 i R2 de Rodalies

Creu que la situació “incideix en la qualitat del servei” i posa en risc “la salut de les persones”

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per analitzar les aglomeracions als trens de les línies R1 i R2 de Rodalies durant el cap de setmana i, sobretot, en horari de tarda coincidint amb el retorn de la platja.

Diverses persones denunciat els darrers que han hagut de viatjar “amuntegades” dins de vagons “sense mantenir cap distància de seguretat i sense control d’aforament”.

El Síndic s’ha adreçat a la direcció de Rodalies de Catalunya-Renfe per demanar pels motius d’aquestes aglomeracions i per la previsió d’un increment en la freqüència del pas dels trens de les diferents línies per garantir unes condicions d’accés de qualitat i segures.

La institució alerta que la situació “incideix en la qualitat del servei” i posa en risc “la salut de les persones”.

Amb aquesta actuació d’ofici, el Síndic dona continuïtat a les nombroses resolucions que ha emès i a l’informe monogràfic de finals de 2016 sobre els drets de les persones en els serveis ferroviaris a Catalunya, en el qual constata que hi ha “un dèficit d’inversions” als serveis i recull setanta-cinc recomanacions per millorar-lo.

El Síndic reitera que és “una evidència” que el traçat de la xarxa ferroviària es manté “pràcticament intacte” des de fa gairebé quaranta anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia