Medi ambient

Els partits defensen el pla d’ampliació del Port d’Aro

Giraut (Junts), ara a l’oposició, en reivindica detalls com la preservació de pins al front litoral, i diu que, si no, igualment s’urbanitzarà

El tripartit actual (PSC, ERC i comuns) el tramita per evitar indemnitzacions, però mantindran l’exigència

El pla d’ampliació de la marina del Port d’Aro és el darrer projecte que SOS Costa Brava vol posar a la picota, al darrer tram no urbanitzat del litoral de Platja d’Aro. Malgrat que la Generalitat ha donat llum verd al projecte, en la seva part nàutica, els conservacionistes hi veuen escletxes que des del consistori, el grup de Junts per Castell-Platja d’Aro, ara a l’oposició i amb l’exalcalde Joan Giraut com a portaveu, creu que no n’impediran la viabilitat.

Giraut recordava aquesta setmana que la tramitació, de fet, havia arrencat en el bienni en què la socialista Dolors Padilla va encapçalar el consistori, i posteriorment van assumir, primer, com a govern de CiU amb el PP i el mandat passat, amb els socialistes. Però augura que l’informe favorable que falta de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) s’acabarà assolint perquè l’avantprojecte és anterior al 2017, quan l’ens hídric va endurir els criteris sobre risc d’avingudes d’aigua a 500 anys, i els promotors hi poden introduir mesures correctores. Pel que fa a la resta d’aspectes, l’exalcalde no obvia que “els planejaments municipals contemplaven drets urbanístics a la zona des dels anys seixanta”, i reivindicava alguns dels aspectes correctors que es van prescriure sota el seu mandat, com ara “la preservació de la pineda del càmping Vall d’Or, municipalitzada”, el fet que “la primera totxana dels apartaments, i en el primer rengle només de planta baixa i pis, se situarà a 200 metres endins de la línia del domini públic maritimoterrestre” de la platja i el passeig.

El govern actual acata

Pel que fa a l’executiu actual, del PSC, ERC i Vall d’Aro en Comú, l’alcalde, el socialista Maurici Jiménez, també admet que “el projecte s’ajusta al POUM vigent”, però que vetllaran per “si cal introduir-hi algun ajust prescrit pel nou pla director (PDU) de la Costa Brava”. Malgrat això, per l’ara alcalde, seria “inassumible” expropiar el terreny, i amb Giraut coincideixen que el pla preveu contrapartides en forma de sòl que passarà a mans del municipi, a més de la pineda, les parcel·les en què projectaven un palau de congressos i l’opció de vendre l’annexa, a tocar de la carretera, per fer-hi un hotel i recuperar ingressos.

Entre els socis, Montse Rovira (ERC) admet que el projecte “no entusiasma” el grup, però que si els informes són favorables no s’hi podran oposar. I Pedro Torres (comuns) diu que estaran amatents si cal endurir criteris, però creu que la millor notícia és que la costosa inversió prevista pot ajornar els plans dels promotors. Finalment, des de SOM –a l’oposició amb Junts–, Adrià Tauler veu més estratègic centrar esforços a preservar del tot Puig Pinell –on el municipi ja té la propietat majoritària–, que no pas part de la marina ampliada.

LES XIFRES

272
amarradors
més preveu el pla per ampliar la marina de Port d’Aro, del qual es desvincula la junta del Club Nàutic actual.
400
habitatges
alerta SOS Costa Brava que es podran fer a la zona, malgrat que en podrien ser menys, més grans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona