la contra

Ni aventures ni coneixences

L'alcalde de Reus recomana als ciutadans que facin un tomb per l'autovia de Bellissens on s'està construint el tecnoparc i la cronista accepta el convit i se n'hi va

Al seu bloc virtual, l'alcalde ens recomana als ciutadans de Reus que passegem pels terrenys de l'avinguda de Bellissens, on s'està experimentant un canvi que «evidencia, per fi, el futur pel qual fa anys que lluito com a alcalde». I la cronista, sempre a punt per fer cas dels consells de la màxima autoritat local, es calça les xiruques, es penja la motxilla a l'esquena, agafa el bastó i se'n va cap a l'autovia a passar un agradable matí dominical, que espera que sigui ple d'aventures, ple de coneixences, com deia aquell d'Ítaca. Després d'una bona estona patint perquè algun quillo no l'atropelli amb el cotxe tuningat (no hi ha voreres, a l'autovia), de xipollejar pel fang de les pluges primaverals (no hi han col·locat passarel·les perquè el sofert ciutadà pugui fer amb una mica de comoditat la ruta recomanada per l'alcalde) i cansada de contemplar estructures de ferro i esvorancs, la cronista emprèn el camí, decebuda, i perplexa, cap a casa. I és que de la creació d'aquest parc tecnològic, que serà únic al Regne, només la construcció del nou hospital sembla que avança. Es veu que l'edifici serà gran i imponent i la cronista creu que quedarà molt maco. La resta, són embrions, per dir-ho d'alguna manera, projectes dels quals es pot contemplar un pilar aquí i un forat més enllà, però res més. Hi ha l'estructura de ferro del que ha de ser l'edifici del centre per a la innovació i el desenvolupament (R+D+I) i per al centre tecnològic en nutrició i salut, que sembla una mica abandonada. També hi ha un rètol que anuncia que al parc tecnològic hi haurà la nova seu de l'asseguradora Activa Mútua, tot i que la cronista, de veritat, no hi sap veure res més que les lletres. I hi ha un enorme esvoranc, gran i profund, tant que fa por guaitar-hi, que és on anirà la nova fira de Reus. I moltes grues i alguns carrers urbanitzats per on fa una mica de feredat passar-hi perquè no hi ha res que els flanquegi, i allò és com passejar pel buit. Pel no-res. I això és tot el que es pot contemplar, de moment, del futur Tecnoparc del Camp (ara ja ens hem deixat Reus pel camí, ja se sap que el Camp és un topònim de fama universal), una proposta, segons ens assegura l'autoritat, «d'un abast que traspassarà les nostres fronteres i suposarà atreure a Reus investigadors joves i consagrats i una sèrie d'empreses de tot el territori que vulguin potenciar la seva capacitat investigadora». I el que camp que s'investigarà serà el dels aliments funcionals, és a dir, coses com els bífidus actius o els omega 3, exemplifica l'alcalde perquè el poble ho entengui.

La cronista no en dubta, ni de bon tros, de la importància del parc tecnològic i, com a reusenca de pro, hi fa costat. Però irritada per haver perdut absurdament mig diumenge i per no haver trobat a l'autovia ni aventures ni coneixences, creu que la recomanació perquè anem a passejar per Bellissens, o el que és el mateix, per l'antiga riera del Molinet, zona agrícola ufanosa fa molts anys, és precipitada i exemplifica la poca substància i el nul interès dels blocs dels polítics, dels quals la cronista confessa que només repassa el del seu alcalde i ignora els altres perquè vol conservar el bon estat de les seves cèl·lules grises, com diu Hercules Poirot. El consell de redacció del bloc del meu alcalde ni s'hi ha degut acostar, a l'autovia de Bellissens, aquests dies. Si no, no hauria gosat inventar-se una nova ruta de passeig. O potser sí. Qui sap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona