El trajecte amb bus entre Ripoll i Girona ja es fa en una hora menys

Transports comença vuit serveis exprés atenent una reivindicació històrica

Les vuit expedicions noves –quatre per sentit– diàries dels dies feiners acosten la capital de la demarcació a Ripoll. Ara, un veí de Ripoll ja no ha de perdre tot un dia per fer una simple gestió a Girona. A més, el nou servei facilita molt el transport als ripollesos que estan estudiant a la UdG o bé els que treballen en aquesta ciutat. Per això, tant el director general de Transports, Manel Villalante, com el president del Consell del Ripollès, Enric Pérez, com l'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, van qualificar d'històric el dia d'ahir en què es van posar en marxa els nous trajectes. A més, els dos polítics ripollesos van recordar que es tracta d'una reivindicació històrica, ja que, segons ells, el fet d'haver d'invertir tres hores per anar de Ripoll a Girona demostra que el servei era deficient.

El bus exprés, que anirà a càrrec de Teisa, oferirà cinc serveis ràpids per sentit amb parades només a Sant Joan de les Abadesses i Olot, i tres més de la línia convencional que es convertiran en exprés. El primer bus ràpid sortirà de Ripoll a tres quarts de set del matí i l'últim de Girona sortirà a un quart de nou del vespre. La inversió en la millora del servei és de 104.500 euros. La línia actual passa per Collabós i a Olot té variants per Banyoles i per Amer, segons l'horari.

A més, hi ha la línia per Vallfogona amb una expedició d'Olot a Ripoll i dues a l'inrevés. Tenint en compte aquesta línia i les convencionals entre Camprodon i Campdevànol –Villalante va dir que tindran el pla de millora d'aquestes línies abans de l'estiu–, els ripollesos disposen de 22 viatges diaris d'anada i de tornada els dies feiners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona