Els agricultors s'oposen al pla dels Aiguamolls i reclamen que se'ls compensin les pèrdues econòmiques

Critiquen que és massa restrictiu i demanen que se'ls tingui en compte

Després de la reacció contrària de la majoria d'ajuntaments afectats, ara els agricultors també s'han mostrat en desacord amb el pla especial els Aiguamolls de l'Empordà, per l'afectació que té en el treball de la pagesia, sobretot pel que fa a restriccions en cultius i productes que es poden usar, així com en les construccions d'instal·lacions i ampliacions d'antigues edificacions, entre altres limitacions. Coincideixen que la protecció ha d'anar acompanyada de recursos per no perjudicar els agricultors.

El portaveu de l'Associació de Pagesos i Cortals de Castelló d'Empúries, Arcadi Senillosa, va explicar ahir que en 25 anys de vida del parc natural, els integrants de l'associació han patit problemes, per exemple, amb danys als conreus per part d'alguns animals. Per això, reclama compensacions econòmiques quan es donin aquests casos, que estan directament lligats a la proximitat del parc. Senillosa aposta perquè es creïn línies d'ajuts per promoure marques de qualitat i denominacions amb els productes que es cultiven al parc. L'associació reclama poder formar part de la junta rectora del parc, en la qual també hi hauria d'haver, segons diuen, els caçadors, el servei de control de mosquits i els propietaris de terrenys.

Per part seva, Narcís Poch, d'Unió de Pagesos, va ser ahir més dur en les crítiques al pla i va assegurar que el text elaborat pel Departament de Medi ambient vulnera les competències dels ajuntaments en matèria urbanística. El sindicat agrari es mostra totalment contrari al text i assegura que si es vol protegir s'ha de fer de manera que sigui compatible amb l'ús agrari. Per això, Narcís Poch reclama que si cal donar a la zona una major protecció, es faci amb una llei d'espais agraris i que es doti de recursos per gestionar-la. Poch hi afegeix que el pla «posa un reglament urbanístic» en un àmbit protegit pel pla director de l'Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona