Els ecologistes s'oposen a la línia que ha d'evacuar l'electricitat dels parcs eòlics del Baix Ebre i la Terra Alta

El Gepec i la Plataforma en Defensa de la Terra Alta han presentat als serveis territorials d'Economia i Finances de les Terres de l'Ebre al·legacions contra la línia elèctrica que la societat Berta, integrada per les empreses eòliques Tarraco Eòlica, Totvent 2000 i Generació d'Energia, projecten a cavall de les comarques del Baix Ebre i la Terra Alta per evacuar l'electricitat dels parcs eòlics projectats als termes municipals de Benifallet, Xerta, Pinell de Brai i Prat de Comte.

Segons els ecologistes, aquesta línia «amenaça els darrers paratges naturals de la Terra Alta, que per desgràcia han quedat intencionadament exclosos del pla d'espais naturals de Catalunya i la Xarxa Natura 2000 gràcies a la tasca especulativa dels nostres polítics», diu en un comunicat el Gepec. Concretament, alerten que les instal·lacions elèctriques previstes –des de subestacions fins a línies– afectaran paratges tan característics com ara la Fontcalda i la serra de Pàndols i que, a més, són «inadmissiblement» propers al parc natural dels Ports. En total, han presentat una vintena d'al·legacions que posen èmfasi en els perjudicis en la fauna i la flora de la zona, i també en els espais de la batalla de l'Ebre. A més, posen de manifest «mancances i errors» que conté l'estudi d'impacte ambiental i «irregularitats» en la tramitació de l'expedient. La Plataforma de la Terra Alta també estudia presentar una queixa a la Unió Europea contra aquest projecte per l'incompliment de la directiva marc d'aus.

El projecte de Berta inclou l'adequació i construcció, en alguns punts, de la xarxa de Red Eléctrica de España (REE) de Tortosa a Ascó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.