Infraestructures

terrassa

Recoder garanteix complir el calendari dels FGC que va preveure l'anterior govern

Les obres s'acabaran a final d'any i els trens no hi circularan fins al maig, quan ho havien de fer a finals d'any

La conselleria vol reactivar els treballs parats fa mesos

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, es va comprometre ahir davant l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, a complir el calendari de les obres de perllongament de la línia dels FGC a Terrassa que tenia previst el govern tripartit. Es preveu que el gruix dels treballs estiguin acabats a final del 2011 o a principi del 2012, i que els primers combois hi puguin circular el mes de maig del 2012. Així ho va manifestar Recoder a Navarro, segons va explicar l'alcalde en declaracions a Canal Terrassa, afegint que el conseller li havia expressat que aquesta era una de les prioritats per al municipi.

El cert, però, és que les dates de posada en funcionament del servei no coincideixen amb les donades per l'anterior conselleria governada pel PSC, prevista per a final del 2011. Així ho van expressar al maig passat per desmentir el president dels FGC, que havia assegurat en una conferència a Terrassa que no hi circularien fins al juny del 2012. Fins i tot a la portada de la revista municipal Visquem Terrassa del maig també s'assegurava que el Metro estaria funcionant a final del 2011.

Des de l'actual conselleria de Territori de CiU neguen que el calendari s'hagi endarrerit i diuen que s'estan complint les previsions de l'anterior govern. A més, asseguren que els treballs estaven parats des de fa mesos i que la seva intenció és reactivar-los. El portaveu municipal de CiU, Josep Rull, comentava al ple de dijous que l'alentiment de les obres no era atribuïble a l'actual govern, sinó que es va produir per la modificació del pla econòmic i financer de l'empresa pública GISA que va fer l'anterior govern l'any 2009. Al ple va preguntar directament a l'alcalde i a la tinent d'alcalde, Carme Labòria, si no coneixien aquesta modificació, fet que ells van negar que existís.

C-58 i quart cinturó

A la trobada d'ahir al matí, Recoder també va expressar a Navarro que altres prioritats del govern per al municipi, a més de les obres dels FGC, també són la llargament reivindicada ampliació de la C-58, actualment en fase de redacció del projecte de calçades laterals, i l'acabament de les obres del quart cinturó del tram entre Abrera i Terrassa, que depenen del Ministeri de Foment.

LA FRASE

L'acabament d'obres serà a final de 2011 i la posada en funcionament a principi del 2012
Pere Navarro
alcalde de terrassa
Les claus

Acord per reclamar els centres educatius

J.a

Els anuncis de retallades del nou govern per la precària situació econòmica a la Generalitat han disparat les alarmes del municipis i, a Terrassa, un dels gran temors és que pugui repercutir en la planificació de la construcció i ampliació dels centres educatius. Aquesta setmana la comunitat educativa ja va tenir una reunió amb el consistori per fer arribar la seva preocupació a la conselleria i dijous a la nit el ple, i per unanimitat de totes les formacions –incloent-hi CiU–, va aprovar una proposta de resolució perquè el govern garanteixi el finançament i el calendari de les obres ja en marxa de les escoles Nova Electra i El Vapor, a més de la ja subhastades a Can Montllor, però també per fer els nous instituts a les Aymerigues i de l'escola Sala i Badines, mentre provisionalment els posa en funcionament en altres emplaçaments el curs 2011. També reclamen que compleixin l'acord per al curs 2012-13 de fer l'institut de Can Roca i que es concretin les obres de remodelació de l'escola Ramón y Cajal i de tres gimnasos a les escoles Francesc Aldea, Joan Marquès Casals i El Vallès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona