Medi ambient

energia

L'Alt Empordà vol que es replantegi el mapa eòlic per la suspensió del TSJC

Els alcaldes demanen recuperar la proposta del Consell Comarcal

El conseller acata la decisió, però recorda que cal garantir el subministrament

Els alcaldes de l'Alt Empordà coincideixen a reclamar que es replantegi la implantació del mapa eòlic a la comarca, aprofitant que s'ha aturat temporalment el procés per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya arran d'un contenciós de la Iaeden i l'Albera. En concret, els alcaldes consultats per aquest diari coincideixen a destacar que cal reconsiderar les ZDP i que es recuperi la proposta del Consell Comarcal i l'Ajuntament de Figueres per posar els parcs eòlics al corredor d'infraestructures.

L'Ajuntament de Figueres argumenta la seva posició dient que cal contribuir a la generació d'energia eòlica, però també protegir el paisatge. El consistori recorda que també ha tirat endavant accions judicials contra l'àrea de desenvolupament prioritari de l'energia eòlica a l'Alt Empordà.

Per part seva, la presidenta del Consell Comarcal, Consol Cantenys, diu que pot ser el moment de rescatar la proposta que tenia consens al territori.

També l'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, coincideix que cal replantejar la situació i implantar la proposta del Consell Comarcal, que era la que tenia consens al territori. Hi coincideix l'alcalde de Capmany, Jesús Figa, i l'únic que no hi coincideix és l'alcalde d'Espolla, Jaume Coderch, que insisteix en la necessitat dels molins i de posar-los on hi ha vent. S'ha mostrat disgustat amb la notícia.

A part, els alcaldes també coincideixen que si faltava documentació i era necessari incloure una avaluació ambiental s'havia d'haver fet i que ha estat un error important de l'antic govern de la Generalitat de Catalunya. També critiquen que el procés es va fer de manera precipitada.

A part, el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va assegurar ahir que “complirà punt per punt” les decisions del TSJC sobre el projecte de parcs eòlics de la Generalitat, encara que va recordar que és “imprescindible” garantir el subministrament elèctric. Mena va fer aquestes declaracions en una conferència a Barcelona.

Mentrestant, la resolució del TSJC suspenent cautelarment la implantació de les zones eòliques de desenvolupament prioritari (ZDP) ha causat estupefacció entre els alcaldes del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre afectats per aquests projectes, que consideren que no es pot aturar tot el projecte a Catalunya.

L'espai militar de Sant Climent

Un dels problemes més destacats que hi veuen els alcaldes de l'Alt Empordà és que l'espai on estava previst instal·lar els molins de vent inclou bona part de l'espai que ocupa la base militar de Sant Climent Sescebes. Segons ha pogut saber aquest diari, la implantació de diversos molins dins l'àrea d'influència de la base militar suposava un problema i l'exèrcit no ho veia amb bons ulls. Cal recordar que a l'entorn de la base està prohibit edificar-hi i també algunes activitats per la perillositat de les maniobres.

A part, l'entitat naturalista Iaeden va insistir ahir en felicitar-se per la decisió del TSJC i va afegir-hi, en un comunicat: “Hem fet un gran pas per salvar l'Albera i l'Empordà d'un gran desgavell de parcs eòlics i de pas també les terres del sud del país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona