Medi ambient

Neteja urgent a l'Empordà cremat pel risc d'inundacions

La taula tècnica del Consell Comarcal situa els punts on cal actuar a la Jonquera, Biure, Pont de Molins i Capmany

La Fundació Boscos posa en marxa una campanya per recuperar l'Empordà cremat

Les lleres i entorns fluvials de quatre punts dels municipis de la Jonquera, Biure, Pont de Molins i Capmany s'han de netejar de manera urgent per evitar inundacions després dels danys provocats per l'incendi del juliol. La taula tècnica de neteja i autoprotecció, que des del Consell Comarcal de l'Alt Empordà coordina les actuacions que s'hauran de dur a terme per recuperar l'Empordà cremat, ha entregat les seves primeres conclusions i assenyala aquests quatre punts crítics on cal netejar de manera urgent. A la Jonquera es tracta del tram del Llobregat al nord del nucli urbà i d'alguns recs que passen per sota i que són afluents del Llobregat, com ara el rec de Can Conxa o el rec del Prat de Mala Grava, i també a la confluència dels recs sota el pont de Sant Julià i el pont de Can Solà. A Biure, la neteja s'ha de fer al tram del Ricardell abans d'arribar al nucli urbà. A Pont de Molins, al tram de la Muga també abans d'arribar al nucli urbà, i, finalment, a Capmany al tram del Merdançà també abans del nucli urbà. Aquests quatre punts s'han escollit tenint en compte que l'ACA també farà neteges a Agullana i Pont de Molins.

La Fundació Boscos

Per altra banda, la Fundació Boscos ha posat en marxa una campanya per impulsar i promoure els treballs necessaris per la recuperació dels boscos i paisatges cremats a l'Empordà. L'objectiu de l'entitat és aglutinar institucions, administracions, propietaris forestals i silvicultors, i voluntaris i empreses interessades per tirar endavant aquesta recuperació. Al portal web de l'entitat s'ha obert un compte per recollir aportacions econòmiques i es facilita documentació als propietaris forestals que volen actuar als boscos. La Fundació Boscos és una entitat d'interès general promoguda pel Consorci Forestal de Catalunya, l'associació que aglutina els propietaris forestals, en col·laboració amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.