L'entrada a Torroella per Verges serà d'ús comercial perquè no es pot compaginar amb l'industrial

Les actuals indústries podran continuar i créixer, però no n'hi podrà haver de noves

La regidora d'Urbanisme, Caterina Matas, va reconèixer que la decisió d'aprovar, en el ple de dimarts, el canvi del pla d'usos aprovat inicialment ja fa un any es va prendre perquè es va tenir constància que el Departament de Comerç i Turisme n'informaria desfavorablement. «Perquè per al departament les activitats comercials i industrials simultànies i comportades en una zona petita són incompatibles», va explicar Matas.

A més, davant els dubtes entre els tècnics municipals si el canvi ara proposat representa o no un canvi puntual o substancial, és a dir, si no és necessari o sí tornar-lo a aprovar inicialment, el govern va apostar per la segona opció. «Reiniciem el procés», va sentenciar la regidora.

CiU, que és la força de l'oposició municipal, va votar en contra de la proposta, després que el govern –ERC, UPM i LEI– li rebutgés una moció a favor de la retirada del nou pla d'usos, ja que considera que no queda clar la preservació de les indústries existents.

Matas va replicar que les actuals es poden millorar i ampliar, i va recordar que per a futures indústries hi ha un polígon a l'entrada per l'Estartit.

Al·legacions desestimades

CiU també es va despenjar de la unitat consistorial en el tema del projecte de les obres de remodelació de la segona i la tercera fase de carrers del poble de l'Estartit, en no acceptar la desestimació que feia el govern torroellenc sobre les al·legacions presentades pels veïns contra les quotes de contribució. De les 87 al·legacions presentades, només se'n van estimar dues, i dues més, parcialment. La resta, un total de 83, van ser desestimades totalment. El portaveu convergent, Joan Ribas, va justificar l'oposició a la proposta de desestimació d'al·legacions al fet que el govern va prendre uns compromisos davant dels veïns, com era uns màxims a pagar o un temps de carència, que consideren que no s'han aconseguit. «Negociaran amb màquines i 83 al·legacions denegades? No són maneres», va recriminar Ribas.

L'alcalde, Josep Maria Rufí (ERC), va defensar l'obra, tot i l'oposició veïnal, com una obra necessària. I espera que l'actuació es pugui iniciar un cop es publiqui l'acord de denegació de les al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona