Urbanisme

Municipal

Cabrera reclama que es canalitzi el torrent dels Vinyals

Estava a punt d'executar-se el 2008 però es va frenar amb la crisi

La via travessa el veïnat del Pla de l'Avellà

Cabrera de Mar acostuma a patir quan plou massa fort per la riera dels Vinyals, que acaba inundant el seu pas de sortida a la platja. Aquesta via, pendent de canalitzar des de fa anys, travessa tot el nucli urbà del veïnat del Pla de l'Avellà i el converteix en una zona de risc. L'alcalde, Jordi Mir (PDECat), recorda que en els últims aiguats es van haver de rescatar conductors de dins el cotxe en el pas inundat, però també una noia que va ser arrossegada fins a mar quan havia travessat la rambla, a la zona del Pla de l'Avellà.

L'Ajuntament ha sol·licitat de manera formal a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que recuperi i actualitzi el projecte de soterrament de la rambla dels Vinyals i l'inclogui en el pla de gestió de riscos d'inundació, amb el propòsit que l'obra sigui executada en els pròxims anys.

Aquest projecte ja havia estat aprovat per l'ACA i va estar a punt de ser executat l'any 2008, però la sequera que hi va haver al país i la greu crisi econòmica en què va entrar l'ACA van fer que l'obra no s'arribés a iniciar.

El pressupost global al seu dia era de 4,7 milions, però es va decidir excloure la canalització a la part no urbanitzada per sobre de l'escola. Amb aquest nou projecte l'ACA assumia una inversió de 2,7 milions d'euros que ara s'hauria d'actualitzar.

Arran dels aiguats del 12 d'octubre passat, l'Ajuntament considera més necessari que mai reprendre el projecte per raons de seguretat i evitar nous riscos. La petició formal la va fer l'alcalde en una trobada recent que va tenir amb el director general de l'ACA, Jordi Agustí.

LA XIFRA

2,7
milions era el que el 2008 costava canalitzar; ara s'hauria de revisar el projecte executiu.

A prop de l'escola i del centre cívic

La rambla dels Vinyals travessa de ple el veïnat del Pla de l'Avellà. De fet, la canalització començaria a poca distància de l'escola de primària i del centre cívic. A la seva desembocadura, la rambla es converteix en l'accés principal de les platges del municipi, a través del pas sota la via del tren, que sempre que plou queda inundat. El projecte inclou un desdoblament en aquest tram final per tal de separar la canalització de l'aigua i l'accés viari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona