Urbanisme

Móra la Nova s'oposa a una gasolinera

Una cadena de supermercats es vol implantar en un barri residencial

Malestar veïnal en una zona residencial de Móra la Nova per la voluntat d'una cadena de supermercats per instal·lar-hi un centre i una gasolinera.

Els afectats i altres veïns d'aquest municipi de la Ribera d'Ebre de poc més de 3.000 habitants s'han mobilitzat. De moment, ja han recollit més de 700 signatures en contra d'aquesta nova implantació al conegut com a barri del poliesportiu municipal.

Projectada a pocs metres d'un centre escolar i de la zona esportiva on predominen habitatges unifamiliars, els veïns recorden que el planejament urbanístic no permet la construcció d'aquest tipus d'equipaments en aquesta zona.

El consistori, per la seva banda, assenyala que la instal·lació de la gasolinera en aquest punt no és possible, ja que ho impedeixen les normes subsidiàries de la població. No obstant això, el regidor d'Urbanisme, Carlos Trinchan, admet que la regulació vigent és ambigua pel que fa a la construcció del supermercat –que ja disposa dels terrenys–, i que, si no hi ha informes desfavorables, no la podran impedir. “Si és de llei, no quedarà més remei que autoritzar-la”, alerta el regidor d'Urbanisme.

L'equip de govern ja ha anunciat la voluntat de modificar les normes urbanístiques per impedir la instal·lació de grans superfícies dins del nucli urbà.

Model a debat sobre els grans supermercats

Móra la Nova no és l'únic municipi que qüestiona la implantació de nous supermercats als afores. Fa uns mesos, el de l'Ametlla de Mar va denegar a la cadena de supermercats Lidl l'obertura d'un nou hipermercat a l'entrada del municipi, proper a una altra superfície, després de rebre informes tècnics i jurídics desfavorables; una decisió en el marc de la situació urbanística de la vila, amb el darrer planejament “sense efecte”, però també complint una de les promeses electorals de l'actual govern.

Paradoxalment, altres municipis com ara Alcanar, per exemple, promouen àrees comercials per evitar la fuga comercial cap a altres zones i municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona