Urbanisme

Municipal

Ajustos a la zona d'hotels al Mas Vilà de Sant Antoni

Urbanisme aprova definitivament la primera modificació del nou POUM calongí per permetre-hi 400 places hoteleres

N'han exclòs un solar que és residencial

La comissió territorial d'Urbanisme ha donat llum verd a la configuració del futur sector urbà de desenvolupament (SUD) número 4 anomenat Mas Vilà-Hotel del Mar. L'expedient, publicat ahir al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), implica excloure de l'àmbit hoteler una finca de l'avinguda Rosselló que ja estava considerada com a sòl urbà consolidat dins de la urbanització del Mas Vilà, i hi va ser inclosa per error. Com que el pas a usos hotelers hauria implicat noves càrregues per als propietaris, el consistori va escoltar la seva reclamació i ha tramitat la primera modificació del nou pla general (POUM) del municipi, vigent des del 2013.

L'exclusió de la finca, de 2.288 m², comporta una reducció del sòl hoteler, dels 42.201 m² previstos fins ara a 39.270 m². Però tot i així, el govern municipal estima en uns 400 llits d'hotel nous la capacitat del sector, en un o diversos establiments “de categoria alta i dimensió gran”.

No obstant això, la normativa estableix que els edificis no superin els dos pisos d'alçària i que se situïn en els terrenys més planers, a una certa distància de les actuals zones residencials. Dins del sector hi haurà un parc urbà, conservant zones arbrades, i es buscarà l'encaix en un paratge pròxim al mar però on encara perviuen zones de vinya.

Entre les obres que aniran a càrrec dels promotors de la zona hi ha la substitució dels ponts de la carretera i el carrer Rafel Colom i la urbanització i posterior cessió del vial lateral de servei a la riera de Calonge.

LA XIFRA

400
places
hoteleres noves guanyarà Calonge i Sant Antoni quan es desenvolupi el sector del Mas Vilà-Hotel del Mar.

Un increment “moderat” per diversificar

El model turístic de Calonge i Sant Antoni és el de turisme d'apartament i segona residència. “I volem que continuï sent així”, assenyala l'alcalde, Jordi Soler. Però tampoc volen tancar la porta a diversificar l'oferta: “Tenim poques places hoteleres i per això es va decidir incloure la nova zona al POUM” per passar de les 1.100 actuals a 1.500, detalla Soler, que parla d'“un augment moderat”. El municipi veí de Castell-Platja d'Aro, per relativitzar la situació de Calonge i Sant Antoni, ofereix actualment prop de 6.000 llits d'hotel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona