Urbanisme

municipal

esports

Gurb fa un pla director per ampliar la zona esportiva actual fins a 74.243 m²

El projecte d'ordenació fet per la Diputació preveu tres piscines, pistes de pàdel i tennis, i la rehabilitació de les Escoles Velles

L'obra total puja a 4,6 milions

El mes d'abril està previst que la Diputació de Barcelona lliuri oficialment a l'Ajuntament de Gurb el pla director per ordenar la zona esportiva d'aquest municipi. El projecte preveu una ampliació substancial de l'espai actual fins a arribar a una superfície total de 74.243 m². L'actuació, dividida en cinc fases, preveu una rehabilitació de les Escoles Velles i la construcció de camps de futbol, dues pistes de pàdel, una de bàsquet, una de tennis, i tres piscines (una d'adults, una de nens i una de nens petits). En aquest últim cas se solucionaria una llarga i històrica demanda dels veïns, ja que sempre han hagut d'utilitzar les piscines municipals de Vic. El conjunt de l'obra, una vegada s'hagi completat del tot, suposarà una inversió estimada de 4,6 milions d'euros.

L'ambiciós projecte de la Diputació parla de construir el parc de la Casa de Dalt, masia que dona nom a l'espai i actualment de propietat municipal. L'Ajuntament va adquirir la casa i els terrenys adjacents (unes deu hectàrees) per 415.740 euros. “No és que tinguéssim prevista la compra, però va sorgir l'oportunitat i al consistori ens va semblar prudent aprofitar-ho, perquè vam entendre que allà hi ha una zona esportiva que podria ser que el dia de demà creixés”, explicava fa uns mesos Joan Roca, alcalde de Gurb, abans de tenir el pla director.

Un guió per al futur

Les dues primeres fases del projecte preveuen la construcció de l'aparcament públic sud (per a uns 300 cotxes, just al davant de la Casa de Dalt i les Escoles Velles), les pistes de pàdel amb el seu vestidor a l'antic col·legi, i l'entrada al parc. En una segona fase es farien les piscines a l'aire lliure amb el seu edifici de vestidors. Això sol suposaria una part important de la inversió (tres milions d'euros) i actuar en una superfície d'uns 17.800 m². “El pla director no vol dir que ho haguem de fer tot, ni tot de cop, però sí que ens correspon a nosaltres planificar el que hi pugui arribar a haver a la zona esportiva i que, si ve un altre equip de govern, també el tingui per desenvolupar”, explicava Roca.

Les Escoles Velles –que entre la planta baixa, la principal, la primera i la segona té 703 m² i està a tocar de la Casa de Dalt– quedarien integrades en el projecte. A la planta baixa (198,2 m²) hi hauria un restaurant, cuina, magatzem, terrassa i lavabos, i l'edifici també tindria un espai per fer-hi activitats esportives. Pel que fa al pavelló esportiu actual, tindria una superfície de 3.468 m² per a aparcament (uns 130 vehicles) just al davant i també es reformaria per dins, amb una ampliació de la zona de grades d'entre 64 m² i 190 m².

LA FRASE

El pla director no vol dir que ho haguem de fer tot ni de cop, però ens correspon a nosaltres planificar
Joan Roca
alcalde de gurb

LES XIFRES

703
metres
quadrats té en total l'edifici de les Escoles Velles, entre la planta baixa, la principal, la primera i la segona.
430
places
d'aparcament, repartides en dos espais, preveu en total el pla director de la zona esportiva municipal de Gurb.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona