Urbanisme

municipal

trànsit

Vic farà una mitjana al carrer Bon Aire per més seguretat

L'actuació pretén millorar el vial de connexió de la variant de Calldetenes amb l'N-141d

El pressupost és de 435.426 euros i les obres duraran quatre mesos

L'Ajuntament de Vic ha aprovat definitivament el projecte constructiu de condicionament del vial de connexió de la variant de Calldetenes amb la carretera N-141d. A efectes pràctics, això suposarà construir una mitjana al carrer Bon Aire de Vic, al Barri Quatre Estacions, on des del 13 de gener està prohibit el pas de vehicles pesants en horari nocturn per afavorir el descans dels veïns. El pressupost total és de 435.426 euros i el termini d'execució de l'obra, que hauria de començar aquest mes, és de quatre mesos.

La nova mitjana enjardinada que es farà al vial de connexió –ara només està pintada a terra– és una actuació de millora de la seguretat viària, ja que reduirà d'una manera important l'amplada dels dos carrils de circulació, que es mantindran. Respectant l'amplada de la calçada actual, que és de 9 metres, es planteja fer una mitjana central de 2,20 m –on s'hi plantaran arbustives de baix manteniment– i deixar dos carrils de 3,40 m cadascun. També es proposa pavimentar tota la rotonda existent en direcció al centre de la ciutat. Tot i que la mitjana no suposarà modificacions en la senyalització actual, la marquesina del bus quedarà uns metres més endarrerida. A les illetes dels passos de vianants s'hi posarà paviment de llambordí i de panot, i al parterre inclinat de la part sud del vial s'hi preveu “una mínima barrera vegetal”, tipus auró, per fer de pantalla.

El projecte estableix quatre fases d'obra, i primer s'actuarà sobre la vorada del costat nord-oest i després, a la del sud-est. Durant els treballs es preveu que hi hagi trànsit alternatiu regulat per semàfors. Cristóbal Morales, president de l'associació de veïns del Barri Quatre Estacions, es mostra expectant: “Veurem si les obres per posar-hi un paviment insonor tenen el resultat previst i el soroll disminueix.” Sobre la prohibició de passar-hi camions de nit, diu: “La mesura està ben presa, però hi ha gent que no compleix la norma.” Un cop fet el condicionament, si les molèsties de soroll no es resolen, demanaran “que la prohibició als camions continuï”, explica Morales.

LA XIFRA

435.426
euros
és el pressupost de la millora de la seguretat al carrer Bon Aire de Vic, on no es deixen circular camions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona