Urbanisme

municipal

irregularitats

Les obres del teatre de Calldetenes, sota sospita

Un informe de l'Oficina Antifrau parla de diverses irregularitats en l'execució i en les factures de la construcció de l'equipament

Es demanarà als possibles responsables que aclareixin els dubtes o assumeixin responsabilitats

El ple de Calldetenes va obrir aquest dilluns una nova carpeta vinculada a una possible mala praxi en matèria d'urbanisme que s'afegeix a la que ja fa temps que té oberta per a la urbanització El Torrental. L'equip de govern va desvelar que des de fa alguns anys –CiU hi mana des del 2011– l'oficina antifrau els ha estat demanant diversa documentació vinculada a les obres del teatre auditori, un equipament estrenat el setembre del 2007. La investigació ha donat com a resultat un informe en què s'apunten unes possibles irregularitats dividides en tres capítols. En primer lloc, s'han detectat errades o xifres poc clares en el procediment de construcció, i l'Oficina Antifrau determina imports diversos de gairebé 1,5 milions euros, dels quals no hi ha constància de procediment d'adjudicació i posada a licitació conforme a la normativa. En segon lloc, també hi ha la sospita de possibles factures duplicades per un valor de cap a 80.000 euros, i, finalment, es diu que alguns processos de construcció es van adjudicar a empreses que presentaven ofertes amb baixes temeràries “però que acabaven fent la feina per un import similar o superior al que presentaven la resta d'empreses que estaven en el mateix concurs”, va explicar el regidor d'Urbanisme i Obres Municipals de Calldetenes, Abel Blancafort.

Aclarir o sancionar

L'informe d'Antifrau demana al consistori que en el període de tres setmanes decideixi quina posició vol adoptar davant d'aquestes possibles irregularitats. El pronunciament de l'equip de govern –format pel PDeCAT i la CUP– és el d'aclarir els fets fins on calgui, i, en cas que els presumptes implicats no puguin justificar les acusacions que fa Antifrau, que assumeixin les responsabilitats que no han prescrit. La CUP va exigir, però, que qui lideri el procés sigui el PDeCAT, “ja que són el grup que té majoria absoluta”.

ERC, que era el grup que governava a Calldetenes quan van ocórrer els fets investigats, també va defensar fermament posar llum sobre el tema. Sergi Tarrés va voler remarcar que, d'aquella època, ja no n'hi ha cap membre dins del consistori: “Les responsabilitats polítiques les ha depurades la democràcia. No podem fer dimitir ningú perquè ja no hi són”, va respondre el portaveu d'Esquerra.

LA XIFRA

80.000
euros
en possibles factures duplicades és l'import que ha detectat l'oficina antifrau i que caldrà justificar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona