Urbanisme

Defensa augmenta el preu pel solar d’ús hoteler de la Clota

El Ministeri, propietari d’un terreny de 9.147 m² fruit d’una permuta amb l’Ajuntament de l’Escala, vol ara més diners per l’espai que en les anteriors subhastes fallides del 2015 i el 2016

L’Institut d’Habitatge, Infraestructura i Equipament de la Defensa posa un altre cop (ja és el tercer intent) a subhasta pública els 9.147 metres quadrats dels dos solars adjacents a la zona de la Clota de l’Escala, una propietat per la qual Defensa vol aconseguir 2.188.983 euros, una xifra superior a l’objectiu del 2015, quan en volia 1.837.832 euros i del 2016, quan va rebaixar les pretensions i va situar el llistó en 1.567.072 euros.

En aquesta subhasta, que es farà a l’Institut de l’Habitatge, Infraestructura i Equipament de la Defensa el dia 25 d’abril vinent, es preveu la possibilitat d’executar tres subhastes consecutives en el cas que cadascuna d’elles quedi sense adjudicar, la primera és per 2.188.983 euros, mentre que la segona seria per 1.860.636 i la tercera, per 1.581.541 euros. Fins i tot en el supòsit que l’adjudicació fos en la tercera convocatòria, el preu pagat seria superior al preu plantejat d’1.567.072 euros de l’any 2016.

Les parcel·les estan situades en una illa delimitada per l’avinguda de Riells, el carrer dels Brancs i el carrer Ramon Muntaner, a uns 300 metres de la línia costanera. L’operació de permuta, efectuada amb discreció pel consistori escalenc, va servir per donar continuïtat a l’espai de la Clota, que abans de la permuta estava parcialment en mans del Ministeri de Defensa. La peculiaritat d’aquests terrenys urbans és l’ús hoteler que se’n pot fer i que els hauria de fer especialment cridaners.

Aquesta permuta, efectuada l’any 2013, era la formalització d’un procés de recuperació de la finca dels Brancs de la Clota per part de l’Ajuntament de l’Escala que s’havia iniciat l’any 1993, quan es va desafectar la zona per a ús militar.

Es dona el cas que aquesta finca, que és d’ús hoteler gràcies a la requalificació feta perquè això fos possible, està situada davant l’espai que forma part del Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter.

LA XIFRA

2,18
milions d’euros
. Aquesta és la xifra que vol rebre Defensa per solar d’ús hoteler de la Clota, a l’Escala.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia