Urbanisme

La plaça de la catedral de Tortosa serà un mirador al riu

El projecte triat construirà l’espai en un doble nivell unit per parets de vidre que mostraran les restes arqueològiques

Camps Felip Arquitecturia ja ha fet la plaça de l’Absis i el Palau de Justícia

La nova plaça de la catedral de Tortosa serà al mateix temps un mirador al riu Ebre i a les restes arqueològiques romanes i visigòtiques, que, a més, es podran visitar. Així ho concep el projecte triat per urbanitzar i museïtzar la plaça que han realitzat els arquitectes Olga Felip i Josep Camps, que ja han treballat en la reforma de la plaça de l’Absis de la catedral, el centre cívic de Ferreries, la piscina de Jesús i el Palau de Justícia de la capital ebrenca.

El projecte triat divideix la plaça en dos nivells, segons informa ACN. En el nivell superior, les actuals escales de la façana de la catedral donaran a una gran plaça que connectarà tot l’entorn de la basílica i la plaça de l’Absis i farà de mirador sobre el riu Ebre. Aquest nivell superior estarà elevat gairebé tres metres per sobre de l’avinguda Felip Pedrell, amb parets de vidre que deixaran a la vista una part de les restes arqueològiques que s’han trobat, unes restes que es museïtzaran en el mateix projecte i que es podran visitar per un accés lateral de la nova plaça. L’arquitecte tortosí del despatx guanyador, Josep Camps, explicava ahir durant la presentació que han volgut diferenciar l’intramurs i l’obertura a l’Ebre per “mantenir l’eix ciutat-riu”.

La plaça cobrirà les restes arqueològiques però es faran visitables i es podran entreveure des del pas per l’avinguda Felip Pedrell. Aquesta avinguda tindrà un tram elevat que permetrà unir-lo amb la vorera que facilitarà la mobilitat de vianants i visitants i, al mateix temps, permetrà pacificar el trànsit rodat en un eix on el pas de vehicles s’ha de garantir perquè l’avinguda Felip Pedrell és una via d’accés al barri de Remolins i als pobles de Bítem i Tivenys.

El projecte executiu i la direcció d’obres s’han adjudicat per 74.050 euros i el despatx Camps Felip Arquitecturia tindrà quatre setmanes per enllestir-lo a partir de la signatura del contracte que es farà la setmana vinent –la posada a licitació s’hauria de fer a l’estiu per començar les obres.

Camps Felip Arquitecturia és un equip jove amb seu a Girona que, entre altres projectes, ha fet els jutjats de Balaguer i el districte cultural al Parc Olímpic de Londres. L’any 2012 va representar Catalunya a l’exposició Architectural Rowers de la Biennal d’Art de Venècia. L’any 2013, el tortosí Josep Camps va ser reconegut com l’arquitecte jove de l’any pel disseny d’edificis.

LA FRASE

La relació entre la ciutat i el riu mereixia atenció en aquest indret, on es manifesta amb intensitat
Josep Camps
arquitecte del projecte


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona