Urbanisme

El 22@ es redefinirà amb més habitatge públic i la preservació del patrimoni

Ajuntament i entitats signen un pacte per posar el pla al dia, que no té encara consens polític

Es busca un barri més cohesionat urbanísticament i socialment

El 22@, el projecte ideat l’any 2000 per promoure un districte econòmic al Poblenou, ha posat Barcelona en el mapa de la innovació però ha quedat coix en altres aspectes. Les empreses tradicionals ho tenen difícil per assumir els preus dels nous locals i costa fer vida de barri a les zones que queden desertes fora de l’horari d’oficina. “El 22@ va ser el resultat d’una ciutat visionària, però la innovació tecnològica no és suficient per fer ciutats. Calia aprofundir en la cohesió social”, va assegurar ahir l’alcaldessa, Ada Colau. I la fórmula per recosir l’urbanisme i millorar la vida dels veïns és l’increment de la zona destinada a l’habitatge del 10% actual al 30%. Un habitatge que el consistori preveu de promoció pública en un molt alt percentatge, i principalment de lloguer. Segons Colau, l’Ajuntament promourà la meitat dels pisos.

Aquest és un dels punts destacats del Pacte cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible que ahir va signar l’Ajuntament amb entitats veïnals, empresarials i tres universitats. La posada al dia del 22@, que implicarà modificacions del pla general metropolità, inclou la promoció d’activitats econòmiques de tipus social i cultural que s’uneixin a les existents, i la preservació i catalogació del patrimoni industrial. Es vol un 22@ amb mobilitat més sostenible i més eixos verds, com el que es dissenyarà per connectar el parc Central del Poblenou amb el Besòs. I es prohibirà l’obertura de nous hotels i de benzineres.

El pacte social, però, no comporta el pacte polític, ja que tot just es comença a informar els grups municipals i s’ha d’aprovar al ple. El PSC ha demanat la creació d’una comissió que impulsi un pacte de ciutat entorn del 22@. I el PDeCAT lamenta que Colau presentés ahir el pacte “sense diàleg ni acord amb els grups municipals”, segons el regidor Jordi Martí. Les entitats veïnals que han signat el pacte –la Taula Eix Pere IV, les associacions del Poblenou i del Maresme i la FAVB– creuen que s’afronta “el fracàs urbanístic del 22@” però que no es garanteix que tot l’habitatge sigui de promoció pública, i volen una aposta “més decidida” per més espais lliures i verds.

LA FRASE

Aquest acord és fruit d’un urbanisme crític que es revisa a ell mateix amb la participació veïnal
Ada Colau
Alcaldessa de Barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona