Urbanisme

Operació per fer avançar el nou passeig fluvial del barri de Sant Miquel d’Olot

L’Ajuntament ha adquirit tres immobles que enderrocarà per donar continuïtat al carrer del sant

Ara, està construint un mirador a la zona

El tram del passeig fluvial del barri de Sant Miquel d’Olot projectat en el pla d’ordenació urbana municipal del 2003 comença a avançar. A la creació d’un nou mirador a la façana fluvial del barri, ara en obres, s’hi afegeix l’adquisició per part de l’Ajuntament de tres immobles. Aquests tres edificis estan situats a la dreta del carrer de Sant Miquel –aigües avall del riu Fluvià– a l’altura del carrer Abat Bernat de Peramola.

L’Ajuntament els farà enderrocar i donarà continuïtat així al carrer i al futur passeig, que, un cop enllestit, connectarà l’extrem del carrer de Sant Miquel que limita amb l’edifici de can Castellanes, seu del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, amb el carrer de can Marededéu, on ha de connectar amb la ronda de Sant Miquel, on hi ha l’aparcament del supermercat Consum.

El regidor de Via Pública, Josep Gelis, va explicar que en tots els casos les expropiacions s’han fet de manera acordada. En un cas, l’Ajuntament haurà de pagar 32.000 euros i, en els altres dos, 51.500 en conjunt. Aquestes quantitats les satisfarà per anualitats, segons va informar el mateix regidor. Gelis, a més, va recordar que aquest tram del passeig fluvià és una vella aspiració de la ciutat, perquè ja estava dibuixat en el pla d’ordenació urbana municipal (POUM) d’Olot de l’any 2003. “Amb l’adquisició i amb l’enderroc d’aquests tres immobles, no hem fet res més que complir amb les nostres obligacions quan hem tingut els recursos pertinents, és a dir, executar una actuació prevista al POUM vigent”, va indicar.

Més PIAM

El mateix regidor va recordar que aquest projecte és una de les accions incloses en el pla integral d’accions i de millora (PIAM) i del pla Sumem des dels barris de l’Ajuntament d’Olot. Inclou també el primer tram del passeig fluvial. Amb una inversió de 50.000 euros, s’està construint on hi havia hagut unes naus. Es condicionarà com a zona enjardinada amb arbustos d’espècies utilitzades antigament per fer tints, que era una feina vinculada al barri.

El mirador tindrà una estructura metàl·lica amb forma d’un octàgon cilíndric de sis metres d’altura, connectada al carrer per una passarel·la per sobre de la zona enjardinada. El nou passeig, doncs, pren forma.

LA XIFRA

83.500
euros
és el cost total de les expropiacions que ha de pagar l’Ajuntament, que ho farà en diferents anualitats

LA FRASE

Només complim amb les nostres obligacions, es tracta de tres finques afectades ja el 2003
Josep Gelis
Regidor de Via Pública

LA XIFRA

26
accions
són les que preveu el pla integral d’accions de millora de Sant Miquel, una de les quals és el nou passeig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona