Urbanisme

Tres mil euros per tancar les ferides del Sun Village

L’Ajuntament de Palau-saverdera indemnitzarà amb aquesta quantitat cada propietari de la urbanització per girar full d’un litigi de disset anys

La proposta del govern s’aprovarà avui al ple

Tres mil euros per a cada propietari dels 38 habitatges del Sun Village i posar punt final a reclamacions i a un malson urbanístic que dura des de l’any 2006. L’alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Cortada, portarà al ple d’avui aquest acord pactat entre la comunitat de propietaris del Sun Village i l’Ajuntament.

El mes passat, l’Ajuntament ja va tancar una primera carpeta: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va confirmar que l’enderroc de la urbanització –pendent des del 2006– no es farà per “impossibilitat legal d’execució” i es transmuta en una indemnització de 404.000 euros a la denunciant que va iniciar tot aquest procés l’any 2002. Quedava, però, un serrell per tancar: les reclamacions de responsabilitat patrimonial contra l’Ajuntament dels propietaris d’aquests habitatges. Indemnitzacions reclamades pels anys d’incertesa que han hagut d’aguantar sense saber si els seus pisos anirien a terra: danys morals per la impossibilitat de poder disposar de la finca afectada per una ordre d’enderroc; afecció psicològica, i pagament de les despeses de manteniment dels habitatges sense saber si realment aquests habitatges es mantindrien.

Validació dels tribunals

Amb l’acord que es presenta avui al ple, l’Ajuntament reconeix que s’han produït aquests danys i les dues parts accepten que es compensaran amb un import de 3.000 euros per a cada un dels propietaris. En contrapartida, es donen per acabades i tancades les reclamacions de responsabilitat patrimonial contra l’Ajuntament. Tot i l’acord al qual han arribat les dues parts, aquest conveni encara haurà de ser validat pels tribunals i, un cop aconseguit, el pagament es farà efectiu a la comunitat de propietaris en un termini d’un mes. En el mateix ple d’avui també s’aprovarà una modificació de crèdit per disposar de l’import necessari. L’Ajuntament calcula que representarà una quantitat total d’uns 100.000 euros, que podrà ser assumida amb fons procedents d’un romanent de tresoreria. Amb cinc regidors al consistori, el govern de Cortada té garantida l’aprovació d’aquests punts i l’única incògnita és si aquesta última carpeta del Sun Village s’aprovarà per unanimitat, i si s’hi sumaran els quatre regidors del PDeCAT –a l’oposició–, entre els quals hi ha Narcís Deusedas, que va ser l’alcalde del 1987 al 2015.

Litigi amb l’exalcalde

D’altra banda, Narcís Deusedas també serà el protagonista d’un altre punt de l’ordre del dia del ple d’avui: la demanda de responsabilitat patrimonial que li reclama l’Ajuntament com a exalcalde. El novembre del 2018 el govern actual va iniciar aquesta tramitació per reclamar a Deusedas un import de 66.337 euros. El motiu era que quan era alcalde Deusedas s’hagués compromès a pagar la instal·lació de dos ascensors (en una finca de la fundació privada Família i Benestar Social), sense la tramitació corresponent requerida. El nou govern es va trobar aquesta factura al calaix i els tribunals van obligar a pagar-la. Deusedas va presentar un recurs contra l’acord del ple que li reclamava aquests diners; avui el govern aprovarà que desestima les seves al·legacions. Si l’exalcalde continua rebutjant assumir aquest pagament, haurà de traslladar el litigi als tribunals i es pot iniciar un nou serial judicial a Palau-saverdera.

LES XIFRES

17
anys.
L’any 2002 una veïna va denunciar la tramitació municipal que autoritzava la construcció del Sun Village.
3.000
euros.
Cada propietari dels 38 habitatges del Sun Village rebrà aquesta quantitat per posar fi a les reclamacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona