Urbanisme

Bellcaire du demà al ple el llum verd al camp de vol

El govern local, però, manté el suspens sobre si aprovarà o bé tombarà el projecte

El govern de l’Ajuntament de Bellcaire ha convocat un ple extraordinari, demà al vespre (20 h), per debatre i votar, monogràficament, “l’aprovació prèvia, si escau, de la instauració d’un camp de vol i un museu de l’aire al Mas Can Xicu”. El projecte ha aixecat molta polseguera al municipi, pels seus possibles impactes, i després que es deixés en suspens, al novembre, per manca d’informes i documentació, els tràmits es van reactivar al gener –amb la represa del període d’al·legacions–. L’alcalde, David Font, no avançava ahir quin serà el sentit de la votació, de manera que es podria aprovar, o bé congelar i, fins i tot, tombar per l’estimació d’al·legacions i en espera d’altres esmenes o ajustaments.

La decisió final es farà pública dimecres, durant la sessió, en què explicaran la influència de les cinc al·legacions presentades, per la plataforma que s’oposa al projecte i d’alguns veïns del municipi. Els contraris qüestionen la utilitat pública del museu que es proposa situar en un dels hangars, que veuen com un argument per incrementar l’edificabilitat en sòl rústic, o pel fet que alguns dels objectes de les col·leccions siguin “rèpliques” i no pas originals. També qüestionen l’impacte paisatgístic.

El camp de vol, a banda dels usos lúdics, ocuparia una superfície de 8,7 hectàrees al voltant del Mas Xicu, a ponent del nucli urbà. Els plans dels promotors de la instal·lació preveuen dues pistes: la principal, d’uns 400 metres de llargada, i una de secundària, que en faria uns 300. I, a banda, quatre hangars de 500 metres per a aeronaus, un dels quals destinat a la instal·lació museïtzada. Pel que fa a l’Ajuntament, l’única apreciació feta d’entrada mirava de reduir la superfície prevista per a les edificacions a la meitat, uns 1.000 m², tot i que els promotors defensaven que es tractaria d’edificacions desmuntables i amb “una altura màxima de cinc metres”, a banda de la previsió d’un apantallament vegetal per minimitzar-ne l’impacte visual.

El promotor de la instal·lació, Jordi Díaz, va lamentar després de la suspensió inicial no haver pogut defensar l’obra davant dels veïns crítics, tot recordant que també n’hi ha de favorables.

En el ple de demà, sense cap reunió veïnal prèvia i amb el suspens que s’ha creat, es preveu que hi hagi una afluència massiva a la sala institucional del castell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona