Urbanisme

Giratori viable a la ronda de Palafrugell per anar a Tamariu

La prova pilot té un resultat favorable per al 98% del trànsit, tret del pesant

L’informe elaborat per la policia local de Palafrugell i els tècnics municipals sobre la construcció d’un giratori a la cruïlla entre la ronda de Palafrugell–a l’avinguda Pompeu Fabra amb el carrer del Bruguerol– i la carretera cap a Tamariu i Llafranc confirma la viabilitat de l’obra. La prova pilot completada dijous de la setmana passada, fins a mitja tarda, va ser suficient per confirmar les expectatives positives, per bé que s’admet la dificultat de circulació per a autobusos i vehicles pesants.

No obstant això, com que del total de vehicles que cada dia passen per aquest encreuament només 2% són camions, consideren que és una xifra massa baixa per determinar la mobilitat en un punt clau del municipi, on el trànsit pels quatre vials és intens i obliga a mantenir freqüències curtes de pas al semàfor. Tot i això, tenint en compte aquest fet, eliminaran la senyalització vertical perquè els vehicles pesants puguin envair l’illa central, i s’establiran itineraris alternatius pels girs a l’esquerra de vehicles pesants i autobusos.

D’altra banda, l’informe també recomana posar algun element reductor de la velocitat a les vies principals per evitar que els vehicles arribin a la rotonda a més velocitat de la permesa. Pel que fa als vianants, es recomana mantenir els semàfors en posició intermitent com a senyal d’alerta per als vehicles i la possibilitat de tancar la circulació a demanda, quan algun vianant vulgui travessar.Un informe tècnic previ del Servei Català de Trànsit ja valorava favorablement la construcció d’una rotonda en aquesta intersecció, sense oblidar que aquesta també va ser la proposta més ben valorada del Pla de Mobilitat Urbana de Palafrugell realitzat l’any 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona