Urbanisme

Figueres vol una borsa d’habitatge de 200 pisos

És una de les mesures del govern previstes en el pla d’actuació municipal

L’Ajuntament de Figueres preveu ampliar la borsa d’habitatge públic fins als 200 pisos de lloguer social. Actualment, la borsa figuerenca disposa d’una cinquantena d’immobles en propietat i vint més en règim de cessió per part de la Generalitat. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, aquesta és una de les mesures que el govern municipal preveu desenvolupar en el pla d’actuació municipal (PAM), un pla que no s’ha pogut presentar públicament per la proximitat de les eleccions generals, però que el govern ha presentat internament aquest passat dimarts als treballadors de l’Ajuntament.

Durant l’acte, l’alcaldessa, Agnès Lladó, va exposar que la ciutat havia quedat ancorada als anys noranta i que calia posar-la al dia. Amb l’objectiu de posar fil a l’agulla, s’ha elaborat un full de ruta que fixa tres grans àrees: la vinculada a la cohesió social, la de “ciutat oberta i ordenada” i la destinada a recuperar la capitalitat.

L’augment d’habitatges a la borsa municipal es vol dirigir més específicament als joves, col·lectius vulnerables i gent gran. També es vol impulsar l’Oficina Local d’Habitatge –que ara gestiona el Consell Comarcal–, incentivar la rehabilitació d’edificis, reduir el nombre de pisos buits amb mesures com ara l’aplicació d’un recàrrec del 50% a l’IBI en pisos desocupats, i buscar fórmules per fomentar el lloguer a través de cooperatives i de la masoveria urbana.

Nova escola

Entre altres línies de treball del PAM que s’han avançat, en l’àmbit educatiu hi ha la proposta de creació d’una nova escola a la zona del Turó Baix (a més de la voluntat d’agilitzar la construcció de la nova escola Carme Guasch). En l’àmbit econòmic, es planteja teixir una estratègia econòmica amb altres comarques, entre altres la Garrotxa i la Catalunya del Nord. També es vol impulsar una agència de desenvolupament per a la promoció econòmica i un programa de captació d’inversions. L’equip de govern avança que treballarà en un pla per dinamitzar i promocionar el comerç, crear rutes de vianants des dels aparcaments, un consell municipal de comerç i elaborar un pla estratègic de turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona