Urbanisme

El canvi de voreres de metall a Santa Clara de Girona, al gener

S’esperarà que passin les festes per no entorpir la campanya de Nadal dels comerços

Les planxes metàl·liques se substituiran per lloses de pedra basàltica atenent la petició veïnal

El proper mes de gener és la data que es marca l’Ajuntament de Girona per a l’inici de les obres de substitució de les planxes de ferro del carrer Santa Clara per lloses de pedra basàltica. L’operació, que consistirà a col·locar 960 lloses d’aquesta pedra on ara hi ha les planxes metàl·liques, s’havia convertit en una reclamació veïnal en els últims anys. De fet, el projecte va ser un dels escollits als pressupostos participatius de l’any 2017. En les obres, que ocuparan el tram del carrer Santa Clara entre el carrer Nou i la plaça Independència, se seguirà el mateix procediment que en les de l’any 2015. En aquella ocasió, es va col·locar pedra basàltica en el tram entre l’avinguda de Sant Francesc i el carrer Nou.

Marta Sureda, regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, ha assegurat que el retard es deu a dos motius: un, per no entorpir la campanya de Nadal dels comerciants, i l’altre, perquè encara no ha rebut totes les lloses. “La compra es va fer en tres fases, i les últimes peces es rebran al gener”, assegura. Segons Sureda, el consistori ha volgut esperar a tenir totes les peces per començar l’actuació i fer, d’aquesta manera, la substitució al complet. La brigada iniciarà les obres de substitució acabada la campanya de Nadal i un cop rebi les últimes peces.

Una problemàtica veïnal

Els múltiples accidents que hi ha hagut en els últims anys als carrers del barri del Mercadal on encara hi ha instal·lades planxes metàl·liques ha estat un focus de queixa dels veïns. Així ho assegura Ferran Girón, president de l’Associació de Veïns del barri del Mercadal, que assenyala que ja són “tres anys de lluita” dels veïns perquè es posés solució a un assumpte que generava preocupació.

“Tot i que es va fer un primer tram a la zona de La Caixa, les obres es van parar de seguida i, des de llavors, semblava que no acabaven d’arrencar mai”, diu Girón. Denuncia, a més, que en l’actualitat “córrer per la zona és un perill”. Especialment complicats són els dies de pluja, quan les planxes queden humides i lliscants. En l’actualitat, a més, s’hi afegeix la problemàtica de les fulles. Segons Girón, “els carrers són plens de fulles i, com que aquestes guarden la humitat, s’accentua el perill”. 

Sobre l’inici de les obres al gener, Girón es mostra optimista tot i que assegura que “no s’hauria d’haver arribat mai a aquesta data, perquè hi ha un retard de tres anys”.

LA FRASE

No s’hauria d’haver arribat mai a aquestes dates, perquè vol dir que hi ha un retard de tres anys
Ferran Girón
president associació de veïns del mercadal

Una reclamació que ha durat anys

Des que l’any 2015 es va substituir per pedra basàltica el tram de carrer Santa Clara entre l’avinguda de Sant Francesc i el carrer Nou, els veïns del barri del Mercadal han reclamat que es canviessin en tots els carrers del barri. L’any 2017, el projecte va ser un dels guanyadors dels pressupostos participatius de la ciutat. Entre aquella data i l’inici de l’obra hauran passat gairebé tres anys. Enmig hi queda un concurs públic que l’any 2018 va quedar desert. Finalment, però, en un segon concurs públic, es va adjudicar la compra de 960 peces de pedra basàltica a l’empresa Gotarra per un import de 39.949 euros –IVA exclòs–. Aquesta empresa haurà estat la subministradora de pedres. L’obra la realitzarà la brigada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona