Urbanisme

Inici de les obres d’un edifici on hi havia la Sala de Ball

Al solar, al carrer Riu Güell de Girona, s’hi aixecarà un bloc de 32 habitatges, 63 places d’aparcament i locals comercials als baixos

L’entrega dels immobles es preveu de cara al primer trimestre del 2022

Les obres de construcció d’un edifici a la parcel·la que havia ocupat la mítica Sala de Ball de Girona ja estan en marxa. El bloc s’emplaçarà als números 2 i 3 del carrer Riu Güell, al davant del parc de la Devesa. Els treballs per aixecar-lo van començar a principis de febrer. El promotor i constructor és Sorigué, un grup d’empreses amb seu a Lleida. Segons s’informa a la pàgina web de la companyia, la data d’entrega dels immobles està programada de cara al primer trimestre del 2022. El futur edifici contindrà 32 habitatges de tres i quatre dormitoris; un espai comunitari a la coberta, amb piscina, solàrium amb dutxa, gespa artificial i una zona de descans; i als baixos del bloc, hi haurà alguns locals comercials. Es preveuen, a més, un total de 63 places d’aparcament i 34 trasters (el pàrquing i els trasters estaran distribuïts entre la planta subterrània -1 i també ocuparan una quarta part de la planta baixa).

A banda, en un mur provisional que hi ha actualment entre el solar i el carrer, s’hi ha instal·lat un cartell amb informació sobre l’obra, com per exemple detalls dels elements estructurals de l’edifici, com serà la façana, els banys, la fusteria exterior i la interior, la pintura o l’equipament de la cuina.

Canvi de mans el 2018

El grup Sorigué va comprar el 2018 la propietat on hi havia hagut la Sala de Ball, així com el recinte del costat, on temps enrere s’havia establert una de les botigues de la cadena de sabates i complements Merkal Calzados. El març del 2019, Sorigué va començar les tasques d’enderroc dels dos equipaments on hi havia hagut aquests negocis amb la intenció de construir-hi l’edifici d’habitatges. En aquest espai el 23 de desembre del 1993 a la nit va obrir la Sala de Ball, després que es reconvertissin les instal·lacions dels antics tallers de Can Sarasa. Era un local de 1.800 metres quadrats, repartits en dos nivells. Hi van actuar grans orquestres, artistes de primera línia i discjòqueis de renom. Va estar catorze anys en funcionament, fins que va tancar les seves portes el 31 de desembre del 2007.

LA XIFRA

32
domicilis
tindrà l’edificació que s’està construint. També hi haurà 34 trasters, repartits entre la planta baixa i la -1.

LA DATA

2019
Van començar les tasques d’enderroc de les instal·lacions on hi havia hagut la discoteca Sala de Ball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona