Urbanisme

Cabrils s'endeutarà per pagar la piscina coberta, que costarà quatre milions i estarà feta l'estiu del 2011

El ple aprova la construcció de l'equipament, però l'oposició en critica l'elevat cost

El consistori demanarà un crèdit de més de dos milions d'euros per pagar-ne la part inicial. La resta, fins als 4,09 milions que costarà l'obra, l'avançarà l'empresa concessionària –encara no se sap quina– i el govern local li anirà tornant els diners a través d'una quota anivelladora de prop de 100.000 euros anuals durant 17 anys.

«Això voldrà dir tenir l'Ajuntament amb un deute important durant molts anys», va lamentar el regidor de Veïns Independents de Cabrils (VIC), Julián Gómez. «Quan nosaltres érem al govern, vam fer un estudi que ascendia als 2,1 milions», va apuntar Lina Morales (CiU), el qual hi va afegir que els seus plans d'aleshores preveien, a més, que la piscina serviria també per a l'estiu gràcies a una coberta retràctil.

L'alcalde de Cabrils, Joaquim Colomer, va respondre que el que es busca és un espai on «la gent de Cabrils pugui fer esport». «A Cabrils hi ha 225 piscines privades i tres clubs de tennis», va argumentar en contra de la piscina d'estiu. A més, l'alcalde va justificar el preu per les dimensions i la qualitat dels serveis que s'hi oferiran. «Molta gent marxa a municipis veïns o bé es queda allà on treballa per poder anar a la piscina», va apuntar Colomer, que hi va afegir que aquest és el públic al qual volen arribar. La nova piscina es començarà a fer el mes d'agost i podria estar acabada l'estiu del 2011. El termini d'execució previst del projecte és d'onze mesos.

El clam de CCOO s'apaivaga

Per primera vegada aquest any, el ple de Cabrils va transcórrer sense incidències i va acabar amb tots els assistents (públic i regidors) asseguts a les seves cadires. No hi va haver crits en contra de l'externalització de la brigada. Tampoc desallotjament policial. Els Mossos d'Esquadra i la policia local van fer acte de presència, però el desplegament va resultar innecessari. De fet, els agents locals només van haver d'intervenir a l'inici de la sessió, quan a la porta de l'Ajuntament van impedir l'entrada a determinats membres de CCOO. «Només tenien ordre de no deixar entrar les persones que havien protagonitzat aldarulls en anteriors sessions i que estaven fitxades per la policia», explica l'alcalde del municipi, Joaquim Colomer. Al carrer, el màxim responsable de CCOO al Maresme, Toni Cubel, va lamentar que no haguessin pogut congregar tantes persones com altres vegades. «Hi ha molta gent que està preparant la manifestació del dia 8», va dir un representant sindical. L'oposició ha protestat per la prohibició d'accés al ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona