Urbanisme

Banyoles destina 270.000 euros al parc de la Draga

L’Ajuntament ha començat a fer-hi reformes seguint un pla director, aprovat recentment

Entre altres accions es renovaran els 800 arbres del recinte i es reparà el paviment fet malbé

El parc de la Draga de Banyoles, de més de 10 hectàrees de superfície, s’anirà reformant per fases al llarg dels pròxims quatre o cinc anys, seguint les pautes del corresponent pla director, aprovat recentment pel consistori. En total, l’Ajuntament preveu invertir-hi 270.000 euros, dels quals, 50.000 aquest mateix any. El pla abasta des de l’arbrat fins al paviment, passant pel carril bici, la xarxa de reg, la llacuna central i les passarel·les que la travessen.

La Draga, estrenada el 1991 en el marc de les inversions olímpiques, ha esdevingut l’espai més habitual de lleure dels banyolins. Aquesta circumstància, més el fet que està afectat per la declaració de bé cultural d’interès nacional (BCIN), va fer necessària l’elaboració un full de ruta del seu manteniment.

A curt termini

El més immediat del que es preveu en el document serà la renovació de l’arbrat. De fet, és una operació ja iniciada en l’anterior mandat en el cas dels exemplars que estaven malalts o que, a causa de la seva inclinació, suposaven un risc per als vianants. A compte dels 50.000 euros d’aquest any també es perllongarà el carril bici que, provinent del que ressegueix la vora de l’estany, s’acaba a l’altura del carrer Gaudí (el del CN Banyoles), va indicar ahir el regidor Albert Tubert en la presentació del document. Una altra acció destacada a executar a curt termini serà el buidatge de la llacuna o bassa interior per netejar-la, refer-hi un dels murs perimetrals i millorar-ne les passeres. D’aquesta bassa se’n nodreix la xarxa de reg, que es modernitzarà els pròxims mesos.

Les espècies

Els arbres s’aniran renovant a un ritme de tres fileres anuals. La idea, segons va explicar Tubert, és continuar amb pollancres a la zona més propera al pavelló, mentre que a la banda oest s’hi combinaran pollancres, arbres blancs i freixes, tal com es deia en el projecte original.

LA DATA

1991
va ser l’any en què es va inaugurar el parc, dissenyat pels arquitectes Peter Eisenman i Ramon Forcada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona