Urbanisme

Urbanisme fa corregir el POUM de Blanes

Pel govern, el polígon discontinu de Sant Joan és erroni i la intervenció al Puig de la Dona requereix l’aval de Calvet

L’última sessió de la Comissió d’Urbanisme de Girona ajorna l’aprovació del nou pla d’ordenació urbanística (POUM) de Blanes. Urbanisme ha suspès “l’aprovació definitiva” del pla general, segons fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat, i l’Ajuntament hi ha de fer esmenes. El ple telemàtic d’ahir va aprovar un text refós que hauria d’avalar Urbanisme al novembre perquè el pla general sigui aprovat de manera definitiva a finals d’any.

En la reunió del mes passat, Urbanisme va esmenar el planejament de l’Ajuntament. Entre altres correccions, suprimeix el polígon discontinu Sant Joan-Molí d’Avall amb què el consistori de Blanes volia posar fi al litigi amb la Fundació privada Carl Faust, que gestiona el jardí botànic Marimurtra.

El 2008 l’Ajuntament va advertir els representants de la fundació que els expropiaria uns terrenys i els va incloure en el sistema de parcs i jardins urbans en el pla general del 2010. La fundació reclama l’expropiació forçosa i quantifica en 8,3 milions els terrenys presos pel consistori. El POUM vigent és el dels anys vuitanta del segle passat perquè el 2016 el Suprem va anul·lar el del 2010 per una reclamació de l’Associació de Càmpings.

La figura urbanística del polígon discontinu –l’Ajuntament oferia terrenys a la fundació en dos punts distanciats: a la muntanya de Sant Joan i al barri de la Plantera– s’ha de suprimir, reconeixen fonts de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament. Territori recorda al consistori que el 2015 el Tribunal Suprem (i abans el TSJC) ja havien tombat aquesta “filigrana jurídica”, en paraules dels assessors legals de la fundació.

Al jurat d’expropiació

Ara les desavinences entre les dues parts continuaran al jurat d’expropiació de la Generalitat, que haurà de fixar un preu d’indemnització. L’Ajuntament estaria disposat a pagar 400.000 euros, explica l’alcalde, Àngel Canosa (ERC), que ahir va assegurar que l’actual equip de govern, d’ERC i Blanes En Comú Podem, no es considera obligat a assumir els 8,3 milions esmentats que reclama la fundació.

D’altra banda, Urbanisme també ha denegat que l’Ajuntament incorpori com a zona urbanitzable el veïnat del Puig de la Dona, en sòl rústic. La regidora d’Urbanisme, Rosa Aladern (En Comú Podem), diu que el consistori vol dotar de serveis bàsics com ara l’aigua, les voreres i el clavegueram el sector, a tocar de la carretera de Tordera, la GI-600, i no té eines per fer-ho.

L’equip de govern farà un requeriment al conseller Damià Calvet perquè li concedeixi l’autorització per intervenir en aquest disseminat. Ho fa perquè considera excepcionals les circumstàncies, cosa que ja està descrita en el Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines (PTPCG), va exposar la regidora en el ple. Al Puig de la Dona viuen tot l’any una trentena de famílies que s’hi van instal·lar als anys seixanta del segle XX i s’hi van fer la casa.

LA XIFRA

400.000
euros
està disposat a pagar l’Ajuntament a la Fundació Carl Faust per l’expropiació de les hectàrees de Sant Joan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona