Urbanisme

Tret de sortida a la transformació de l’avinguda Diagonal

Les obres del col·lector tallaran 14 mesos el tram central a passeig de Sant Joan

Primer pas per al futur tramvia

La nova avinguda Diagonal de Barcelona, amb un tramvia que hi circularà de cap a cap, començarà a ser una realitat a partir d’avui amb l’inici d’unes obres llargues, molestes, gens agradables i que suposaran el tall del tram central del carrer durant 14 mesos a l’altura de l’estàtua de Verdaguer.

Es tracta de l’arrencada de les obres per desdoblar el tram del col·lector d’aigües subterrànies que discorre al tram entre el passeig de Sant Joan i el carrer Girona i que actualment, amb 96 metres cúbics per segon de capacitat els dies de pluja, ha quedat petit. Per fer circular posteriorment el tramvia per la superfície, provinent de la plaça de les Glòries, és indispensable dur a terme primer aquests treballs al subsol, amb unes obres valorades en 7,7 milions d’euros.

Per treballar amb diligència, el trànsit per la Diagonal entre els carrers de Girona i Aragó queda tallat des d’avui i s’hauran de buscar rutes alternatives pels carrers València i Rosselló, en direcció a la Meridiana, o Mallorca i Aragó, si es va cap al centre de la ciutat. Es dona la circumstància que tant Aragó com València han vist disminuïda la seva capacitat recentment amb la pèrdua de carrils per al trànsit privat, i l’assumpció, a partir d’ara, dels cotxes que no podran circular per la Diagonal farà que el trànsit sigui encara més complicat a aquesta zona.

El col·lector sobre el qual s’actua és una obra del segle XIX que ha quedat petita. Ara se’n desdoblarà la capacitat, amb una segona galeria, i es construirà un tercer col·lector, més petit, per recollir les aigües residuals dels edificis que hi ha al costat mar de la Diagonal.

LA XIFRA

96
metres cúbics per segon
d’aigües subterrànies arriba a portar el col·lector de Diagonal que ara es desdoblarà.

Vuit línies de bus afectades en l’itinerari

Les obres que avui comencen modificaran el trànsit privat i també el transport públic. Fins a sis línies dels TMB es veuran afectades amb anul·lació de parades i canvi de recorregut. Es tracta dels busos 6, 33, 34, V19, D50 i 19. També dos serveis nocturns de Tusgsal, l’N1 i l’N4, passaran per rutes alternatives. Tampoc podran circular per la Diagonal les bicicletes que feien servir el carril bici i es recomana que busquin l’alternativa de desviar-se per vies ciclistes properes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona